Όλα τα νέα αυτοκίνητα τη δεκαετία του 2040 θα είναι αυτόνομα

Σχετικά άρθρα

driverless-car1

Αναλυτής της Morgan Stanley, προβλέπει πως η μάχη των αυτόνομων οχημάτων, θα ξεκινήσει το 2026 και πως μόλις δύο δεκαετίες αργότερα, όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται ανά τον κόσμο, θα είναι πλήρως αυτόνομα. Πριν το 2026, ο Adam Jonas (ο εν λόγω αναλυτής) λέει πως ναι μεν τα αυτοκίνητα θα έχουν δυνατότητες πλήρους αυτονομίας, αλλά ο οδηγός θα πρέπει να προσέχει ώστε να αντιδράσει έγκαιρα σε περίπτωση ανάγκης αφού η υποδομή για τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν είναι εξελιγμένη πλήρως. Μάλιστα, ο Jonas προβλέπει πως η χρήση αυτόνομων οχημάτων, θα εξοικονομήσει από ολόκληρο τον πλανήτη 5.6 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Δεν είναι μόνος του όμως. Τόσο η Navigant Research όσο και η ABI Research, προβλέπουν πως η διείσδυση των αυτόνομων οχημάτων στην αγορά, θα αγγίξει το 50% μέχρι το 2032 (ABI Research) ή το 75% μέχρι το 2035 (Navigant Research). Το Victoria Transport Policy Institute από την άλλη, προσφέρει μία πιο ρεαλιστική και προσγειωμένη γνώμη, σημειώνοντας πως “κάποια από τα πλεονεκτήματα των αυτόνομων οχημάτων θα αρχίσουν να εμφανίζονται τις δεκαετίες του 2020 ή του 2030 αλλά τα μεγάλα οφέλη (μειωμένη κίνηση, αυξημένη ασφάλεια, μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων κλπ) δεν θα εμφανιστούν πριν τις δεκαετίες του 2040 έως 2060.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr