Ο νέος V8 της Mercedes-AMG GT θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Mercedes-AMG-V8-4.0-liter-twin-turbo-M178-engine-5-700x466

Ο Επικεφαλής της AMG, Tobias Moers μίλησε σε Αγγλικό μέσο και αποκάλυψε αρκετά πράγματα για το μέλλον της φίρμας. Πρώτα απ’ όλα, επιβεβαίωσε πως ο νέος, twin-turbo V8 των 4 λίτρων, θα αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου όλους του V8 κινητήρες της εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν κινούν κάποιο AMG μοντέλο. Φυσικά, η Mercedes-Benz θα δημιουργήσει την δική της εκδοχή του κινητήρα, προσαρμοσμένη στην ανάγκες της και θα τον παράγει σε κανονική γραμμή παραγωγής, σε αντίθεση με την “one man, one engine” αρχή της AMG.

Ο Moers είπε επίσης πως όλα τα AMG μοντέλα θα απολέσουν τα σήματα της Mercedes-Benz και θα χρησιμοποιούν το όνομα Mercedes-AMG όπως για παράδειγμα η GT. Ο Επικεφαλής της AMG δήλωσε πως η εταιρία με έδρα το Affalterbach δεν θα κατασκευάσει κάποιο hypercar στο άμεσο μέλλον αφού δεν έχει νόημα επιχειρηματικά μία τέτοια κίνηση και όπως λέει και ο ίδιος “είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμήσουμε την μάρκα μας” ενώ στα πράγματα που δεν ετοιμάζει η εταιρία, συμπλήρωσε το diesel μοντέλο και την τετρακίνητη έκδοση της GT. Επίσης, η AMG δεν δουλεύει πάνω σε κάποιο Black Series μοντέλο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως σταμάτησε γενικά το sub-brand.

Από την άλλη, ο Moers είπε πως όλες οι πισωκίνητες AMG θα εξοπλίζονται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ενώ επιβεβαίωσε πως η εταιρία θα ανανεώσει εκτενώς τον γερασμένο πλέον 6-λιτρο V12 και θα τον εξοπλίσει με κάποια μορφή υβριδικού συστήματος για να είναι σε θέση να περάσει τους νέους κανονισμούς εκπομπών ρύπων στην Κίνα. Τέλος, το υψηλόβαθμο στέλεχος είπε πως η Mercedes-AMG GT είναι “σχεδόν sold-out” για το 2015-16.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...