Δεν έχει μετανιώσει για την επιστροφή του στη Ferrari ο Raikkonen

Σχετικά άρθρα

GP USA F1/2014

Με ελάχιστο ενδιαφέρον ή ακόμα και καθόλου κύλησε η φετινή σεζόν για τον Kimi Raikkonen. Ο λόγος, φυσικά, δεν ήταν άλλος από την κακή ανταγωνιστικότητα τής F14 T, ένα μονοθέσιο που απαιτούσε πολλή δουλειά από τον οδηγό και τους μηχανικούς του, ώστε να μπορέσει να το φέρει στα μέτρα του. Αυτό για τον όχι και τόσο εργατικό “Iceman” δεν ήταν ό,τι πιο εύκολο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε ν’ ανταγωνιστεί τον Fernando Alonso, ο οποίος έχει μάθει εδώ και χρόνια να φέρνει το μονοθέσιο στα μέτρα του και να παίρνει τα πάντα από αυτό.

Ωστόσο, ο Raikkonen δεν μετανιώνει καθόλου για το γεγονός ότι οδήγησε ξανά για λογαριασμό τής Scuderia, παρόλο που η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη γι’ αυτόν, δηλώνοντας ευτυχισμένος που βρίσκεται στο Maranello.

Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση ήταν 100% σωστή. Προφανώς, τ’ αποτελέσματα δεν είναι αυτά που ήθελα εγώ ή η ομάδα, αλλά έτσι έγινε. Έχουμε βελτιωθεί από το ξεκίνημα κι έχουμε κάποιες καλύτερες στιγμές, αλλά δεν είναι εύκολο να διορθώσεις κάποια προβλήματα και να πάρεις αυτό ακριβώς που θέλεις.

Τότε, καταλήγεις μ’ ένα μικρό πράγματα εδώ, ένα μικρό εκεί κι έχεις πληρώσεις το τίμημα γι’ αυτό. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Αν ήμουν στην πρώτη θέση, θα προτιμούσα να είμαι μέσα σε μία Ferrari παρά σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, έτσι είμαι πολύ σίγουρος ότι πήρα τη σωστή απόφαση.

Θεωρώ ότι έχω υποφέρει από πολλά μικρά πράγματα, αλλά το εμπρός μέρος σίγουρα δεν ήταν τόσο καλό όσο θα ήθελα. Δεν είναι τόσο εύκολο να τα διορθώσεις αυτά. Τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα, μα είναι πολύ αργά και δε θα έπρεπε να μας πάρει τόσο. Δεν έχω όρεξη να σας πω τι είναι καλό και τι κακό, είναι απλά μερικά πράγματα.

Ο Gerhard Berger εξέφρασε την άποψή του για την επιλογή τής Ferrari να κρατήσει τον Kimi και όχι τον Ferni, λέγοντας πως ο ίδιος θα κρατούσε τον δεύτερο. Τι είπε ο Raikkonen γι’ αυτό;

Θα δούμε αυτό είναι σωστό ή λάθος.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...