Ricciardo: Το Interlagos δεν μου έχει αποκαλύψει τα μυστικά του

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of USA - Practice

Το Autodromo Jose Carlos Pace είναι μια μικρή πίστα, με τη διάρκεια του γύρου περίπου στα 73 δευτερόλεπτα. Όμως, διαθέτει αρκετές ιδιαιτερότητες που δυσκολεύουν τους πιλότους στην προσπάθειά τους για το απόλυτο, τον τέλειο γύρο. Ένας από αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα εκεί, είναι και ο Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός μας λέει πως η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι από τις αγαπημένες του, ενώ δεν έχει καταφέρει ποτέ να κάνει έναν τέλειο γύρο.

Ξέρω ότι οι φίλαθλοι αγαπούν το Interlagos, γιατί δίνει πολύ ενδιαφέροντες αγώνες, αλλά ποτέ δεν υπήρξε αγαπημένη πίστα για εμένα. Είναι ένας μικρός γύρος και προσωπικά μου αρέσει κάτι με περισσότερες στροφές.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να πω ποιο είναι το μυστικό για ένα καλό γύρο στο Interlagos, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταφέρει να κάνω έναν! Ήμουν απλά καλός (στο παρελθόν), αλλά δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τα μυστικά του σε εμένα.

Διαθέτει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα όμως, και αν δεν σου αρέσει αυτό, τότε κάτι κάνεις λάθος.

Ειδικά στις κατατακτήριες, μερικά δέκατα του δευτερολέπτου μπορούν να χωρίσουν 5 ή ακόμη και 10 θέσεις. Μπορούν να σε φέρουν εντός Q3 ή να σε αφήσουν εκτός από το Q1 κιόλας. Έτσι, οδηγοί και ομάδες θα αφιερώσουν αρκετό χρόνο μέσα στην πίστα κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, για να στήσουν τα μονοθέσιά τους όσο το δυνατόν καλύτερα.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...