Οι αυτοκινητοβιομηχανίες υπόσχονται να διαφυλάττουν καλύτερα τα προσωπικά σου δεδομένα

Σχετικά άρθρα

41965-cue_teaser

Τα αυτοκίνητα του σήμερα, μοιάζουν όλο περισσότερο με υπολογιστές, με το μέλλον να δείχνει πως αυτά θα εξοπλίζονται με ακόμη περισσότερη τεχνολογία, κάνοντας τα μια ακόμη πηγή παραγωγής προσωπικών δεδομένων. Σήμερα, τα αυτοκίνητα μπορούν να συλλέγουν και να αποθηκεύουν έναν μεγάλο όγκο δεδομένων όπως θέση GPS, στυλ οδήγησης καθώς και καθημερινές συνήθειες του οδηγού, με τις 12 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες, θέλοντας να διαφυλάξουν την ιδιωτική ζωή σου, να συμφωνούν ώστε να διασφαλίσουν καλύτερα τα προσωπικά δεδομένα που συγκεντρώνει το αυτοκίνητό σου.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Jim Farley της Ford είχε δηλώσει πως μέσω των GPS στα αυτοκίνητα, γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι κάνουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων της εταιρίας του, οδηγώντας την Ford σε απολογία στο Κογκρέσο. Τώρα, οι BMW, Chrysler, Ford, GM, Honda, Hyundai-Kia, Mercedes-Benz, Nissan, Toyota, Volkswagen, Volvo, Mitsubishi και Mazda, ανακοίνωσαν πως έχουν συμφωνήσει ώστε να εφαρμόσουν πολιτικές για τον χειρισμό των πληροφοριών και τη προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών τους.

Οι εταιρίες θα ζητούν την έγκριση του πελάτη για χρήση ορισμένων δεδομένων το αργότερο, στα MY2018 μοντέλα τους και έπειτα. Οι αγοραστές νέων αυτοκινήτων θα γνωρίζουν προτού αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, ποια είναι η πολιτική προστασίας της κάθε εταιρίας, μιας και αυτή θα πρέπει να γνωστοποιεί ποια δεδομένα θα συλλέγει, αλλά και τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με τον John Bozzella, πρόεδρο του συλλόγου παγκοσμίων αυτοκινητοβιομηχανιών:

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν θα μοιράζονται μόνο τον δρόμο, αλλά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών και της ασφάλειας των συστημάτων των οχημάτων αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Ο Bozzella συμπλήρωσε λέγοντας πως τα δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για θέματα ασφαλείας, εγγύησης, έρευνας και ανάπτυξης ή ακόμη και για την ανάκτηση ενός κλεμμένου οχήματος, θα καθαρίζονται από τις όποιες προσωπικές πληροφορίες, αλλά τόνισε πως σε περίπτωση εντάλματος ή δικαστικής απόφασης, οι εταιρίες θα δίνουν στις αρχές όσες προσωπικές πληροφορίες χρειάζονται. Ωστόσο απέκλεισε τη περίπτωση τα δεδομένα αυτά να είναι προσβάσιμα στις ασφαλιστικές εταιρίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...