299919

Ο οδηγός ενός Mazda RX-8 κατάλαβε με πολύ άσχημο πράγμα τι σημαίνει υδρολίσθηση, ξέρεις το φαινόμενο που το ελαστικό αδυνατεί να αποβάλλει την λιμνάζουσα ποσότητα του νερού που υπάρχει στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός “φιλμ”, που μειώνει δραστικά τη πρόσφυση και ο οδηγός χάνει τον έλεγχο του οχήματος.

Ο 38-χρονος βρετανός κινούταν στην εθνική οδό με ταχύτητα 70 μιλίων/ώρα (113 χλμ/ώρα), με κατεύθυνση την πανέμορφη επαρχιακή πόλη Canterbury. Ξαφνικά, και χωρίς να φαίνονται τα λιμνάζοντα νερά, το εμπρός μέρος χάνει την πρόσφυσή του με αποτέλεσμα να βγει από την πορεία του και να καταλήξει στο αριστερό διάζωμα. Η ασφάλεια του ιδιοκτήτη έκρινε ότι η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη, και έβγαλε ολική καταστροφή του οχήματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έμεινε κανένα μέρος του αυτοκινήτου ανέγγιχτο.

Το καλό νέο της υπόθεσης είναι ότι ο οδηγός δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά και σίγουρα πρέπει να έμαθε από πρώτο χέρι, ότι υπό τέτοιες πρέπει να οδηγάς με χαμηλότερη ταχύτητα και πιο προσεκτικά.