Ξεχασμένο Πρωτότυπο: Lancia Stola S81

Σχετικά άρθρα

autowp.ru_stola_s81_concept_6

Μπορεί να μην είναι το ομορφότερο concept που έχουμε δει από την συγκεκριμένη σειρά άρθρων, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο πρωτότυπο.

Lancia-Stola-S81-concept-07

Το Stola S81 κατασκευάστηκε το 2000 από τον Marcello Gandini, σχεδιαστή μερικών εκ των ο ομορφότερων αυτοκινήτων που έχουν πατήσει τους δρόμους, όπως η Lamborghini Miura, Countach, Diablo, Alfa Romeo Montreal, Bugatti EB110 κ.α. Η κατασκευή του ήταν για να τιμήσει τα 81α γενέθλια του Stola, ενός coachbuilder από το Τορίνο, όπου του είχε ανατεθεί μια σύγχρονη ενσάρκωση της θρυλικής Lancia Stratos HF.

Lancia-Stola-S81-concept-03

Το διθέσιο coupe παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση του Τορίνο το 2000, ακριβώς 30 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση στην ίδια έκθεση του Zero concept, πρωτότυπου που μετέπειτα εξελίχθηκε στην Stratos.

Lancia-Stola-S81-concept-13

Σχεδιαστικά δύσκολα θα βρεις ομοιότητες με το θρυλικό ιταλικό αυτοκίνητο, που σάρωσε στους αγώνες, με το design να είναι τέτοιο που θέλει να δείξει ότι συνεχώς κινείται. Το πορτοκαλί ματ χρώμα του δείχνει και αυτό αναφορά του στο χρώμα του πρωτότυπου της Stratos και κάτω από το κέντρο του αυτοκινήτου είχε τοποθετηθεί ένα V8 κινητήρας της Maserati, που απέδιδε 370 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...