Το Quant e-Sportlimousine πλησιάζει στην παραγωγή

Σχετικά άρθρα

quant-2167

Στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, η μέχρι τότε άγνωστη, nanoFLOWCELL, παρουσίασε το QUANT e-Sportlimousine concept, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο στυλ –και την κατηγορία- του Tesla Model S, με την εταιρία να δηλώνει αρχικά ότι το αυτοκίνητο πρόκειται για μία μελέτη και τίποτα παραπάνω, αν και υπήρχαν σχέδια για λανσάρισμα στην αγορά. Το περασμένο καλοκαίρι, όμως, η εταιρία πήρε έγκριση ώστε να μπορεί να δοκιμάσει το αυτοκίνητο στους γερμανικούς δρόμους.

NanoFlowCell-Quant-10

Ποιο είναι το επόμενο στάδιο; Μα φυσικά η παραγωγή του, με τους ιθύνοντες της εταιρίας να δηλώνουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να ξεκινήσουν να κατασκευάζουν τα πρώτα μοντέλα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η nanoProduction είναι να διαπραγματευτεί συμφωνίες με τους προμηθευτές και τους συνεργάτες τους για την κατασκευή του αυτοκινήτου, καθώς επίσης, πρέπει να κινήσουν τις διαδικασίες για το homologation του οχήματος, με τη θυγατρική εταιρεία που έχει αναλάβει τις διαδικασίες να έχει έδρα το Waldshut, στη Γερμανία.

quant-2173

Το πότε, όμως, θα βγει στο δρόμο παραμένει άγνωστο, όχι όμως και οι τεχνικές του προδιαγραφές. Έτσι, παρόλο που το powertrain του αυτοκινήτου, είναι δύσκολο να εξηγηθεί, η nanoFLOWCELL λέει πως “τα flow-cells, συνδυάζουν στοιχεία ηλεκτροχημικών συσσωρευτών με αυτά των κυψελών καυσίμου. Υγροί ηλεκτρολύτες από δύο ρεζερβουάρ, κυκλοφορούν μέσα στην κυψέλη. Στην καρδιά του συστήματος, μία μεμβράνη διαχωρίζει τους δύο ηλεκτρολύτες αλλά επιτρέπει το ηλεκτρικό φορτίο να περάσει και κατά συνέπεια, να παράγει ενέργεια για το drivetrain”. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω καταλάβει απόλυτα το πώς λειτουργεί αλλά η εταιρία ισχυρίζεται πως έχει 5 φορές καλύτερη απόδοση/βάρος από την τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο καθεαυτό, έχει 4 ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνδυαστικά, 653 άλογα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει η εταιρία, το e-Sportlimousine πιάνει τα 100km/h από στάση σε 2,8 δευτερόλεπτα, η τελική του είναι μεγαλύτερη των 380km/h και η αυτονομία, αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα