15613077661408474458

Παρά την καθολικά θετική αποδοχή που είχε το Superleggera Vision concept από το κοινό, η MINI εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά διστακτική όσον αφορά το λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά, παρότι ήδη έχει κατοχυρώσει τον σχεδιασμό του.

Το Superleggera είχε κατασκευαστεί για να δει η εταιρία πώς “θα αντιδρούσε το κοινό σε ένα Mini τραβηγμένο με έναν τρόπο που δεν είχε τραβηχτεί πιο πριν”, δήλωσε ο Peter Schwarzenbauer της BMW. Οι αντιδράσεις του κοινού ήταν πάρα πολύ θετικές με εξαίρεση κάποιους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Mini που είπανε “όχι, αυτό δεν είναι Mini”. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Schwarzenbauer εντοπίζεται αλλού όμως:

Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα. Η παραγωγή θα είναι μικρή και στην τελική, πόσα ανοιχτά αυτοκίνητα χρειάζεσαι σε μία γκάμα;

Φυσικά, μία έκδοση παραγωγής του Superleggera Vision θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα Roadster και Coupe αλλά ήδη γνωρίζουμε πως αυτά οδεύουν προς κατάργηση. Επίσης, δεν νομίζω ότι είναι διατεθειμένη η μάρκα να αντικαταστήσει το Mini cabrio με το Superleggera. Με ένα πρωτοποριακό –βλ. υβριδικό– powertrain όμως, θα μπορούσε να βρει θέση στην γκάμα της εταιρίας… Ίδωμεν.