309813

Όπως ήδη θα γνωρίζεις, το Bloodhound SSC ως το πιο προηγμένο engineering project του είδους του στον κόσμο αυτή τη στιγμή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η προσπάθεια που κάνει για να εμπνεύσει μία νέα γενιά μηχανικών, αεροδυναμιστών και λοιπών επιστημόνων ανά τον κόσμο.

Γι’ αυτό και χωρίς ίχνος αμφιβολίας ή δισταγμού, στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται και παρουσιάζουμε την crowdfunding καμπάνια που έχει ξεκινήσει στο indiegogo. Ο καθένας, μπορεί να δωρίσει στο Bloodhound project όσα χρήματα επιθυμεί ή μπορεί αλλά με 15 λίρες -€19.05- μπορείς να βάλεις το όνομα σου στο κάθετο πτερύγιο του Bloodhound. Με 50 λίρες -€63.5- κάνεις το ίδιο για το σχολείο σου και να λάβεις και μία ειδική πλακέτα ενώ για 500 λίρες -€635-, βάζεις το όνομα της επιχείρησης σου στο πτερύγιο και παίρνεις δώρο μία εκτύπωση με τις υπογραφές του Richard Noble και του Andy Green. Επίσης, το όνομα και το λογότυπο της εταιρίας σου μπαίνει και στο site του project. Τέλος, με 1.000 λίρες -€1.270- βάζεις την φωτογραφία σου ή την φωτογραφία ενός φίλου σου στο πλάι του Bloodhound και την βλέπεις να σπάει το φράγμα του ήχου και –αν πάνε όλα καλά- το τρέχον ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα χρήματα που θα μαζευτούν δεν θα χρηματοδοτήσουν το project καθεαυτό αλλά την προσπάθεια επιμόρφωσης που κάνει η ομάδα και οι πρεσβευτές της σε σχολεία ανά τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, 6.000 σχολεία σε 200 χώρες έχουν εμπλακεί με το project. Γιατί το ρεκόρ από μόνο του είναι σημαντικό αλλά το να βάλεις την σπίθα της επιστήμης στο μυαλό ενός παιδιού είναι πολύ σημαντικότερο.