H Ford δίνει τις πρώτες πληροφορίες για τον νέο twin-scroll 2-λιτρο EcoBoost κινητήρα που θα μπει στο νέο Edge

Σχετικά άρθρα

2015 Ford Edge

Η Ford το περασμένο καλοκαίρι παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Edge, το οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του -για πρώτη φορά και στην Ευρώπη- από τις αρχές του έτους που μπαίνει σε λίγες ώρες. Το νέο Edge θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στη Β. Αμερική στις αρχές της επόμενης χρονιάς και θα ακολουθήσουν η Ευρώπη, Ν. Αμερική και Ασία Ειρηνικού μέσα στο 2015, και το αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο της Μπλε Οβάλ που θα φοράει τον νέο twin-scroll 2-λιτρο EcoBoost κινητήρα.

769401_FordEdgeConcept_04_HR

Για όσους δεν είναι ειδήμονες οι twin-scroll κινητήρες συνδυάζουν δύο -αντί ενός- αυλούς εξαγωγής των καυσαερίων που καταλήγουν στο μέρος που βρίσκεται το turbo. Έτσι, τα καυσαέρια εξάγονται κατά μία έννοια διαδοχικά από τους κυλίνδρους 1-4 και 2-3 ώστε να εξασφαλίζεται θεωρητικά αδιάκοπτη κινητική ενέργεια. Η λειτουργία του Twin Scroll προϋποθέτει εξαιρετικά ακριβή ηλεκτρονικό έλεγχο από τον εγκέφαλο του κινητήρα που ελέγχει και το σύστημα άμεσου ψεκασμού.

2015 Ford Edge

H Ford αναφέρει ότι το νέος 2-λιτρος EcoBoost κινητήρας είναι πιο άμεσος και fun-to-drive σε σύγκριση με τον υπάρχον κινητήρα, ενώ αποδίδει περισσότερα άλογα. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα νούμερα αλλά αναμένεται να έχει 245 άλογα και 366 Nm ροπή, με τα τελικά νούμερα να ανακοινώνονται κατά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας διαθέτει νέα πιστόνια που βοηθούν στην αύξηση της σχέσης συμπίεσης από 9,3:1 σε 9,7:1. Επίσης, φοράει μια νέου σχεδιασμού ειδική για τον twin-scroll ενσωματωμένη πολλαπλής εξαγωγής, νέο ενεργό σύστημα ελέγχου του λαδιού, νέα ενεργή wastegate και τέλος νέο, υψηλής πίεσης σύστημα ψεκασμού.

Για πρώτη φορά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τον νέο τετρακύλινδρο κινητήρας με σύστημα τετρακίνησης, που αυξάνει το βάρος ρυμούλκησης στα 1.587 κιλά, με την Ford να αναμένει ότι με το λανσάρισμα του νέου κινητήρα EcoBoost twin-scroll, τα μοντέλα με τον νέο κινητήρα θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 30% των συνολικών πωλήσεων του Edge, σε σύγκριση με λιγότερο από το 5% που είναι σήμερα για τους πρώτους 11 μήνες του 2014.

2015 Ford Edge

Η Ford θα ξεκινήσει την παραγωγή του twin-scroll 2-λιτρου EcoBoost κινητήρα στις αρχές του 2015 στοεργοστάσιο κινητήρων στο Κλίβελαντ, στο Brook Park του Οχάιο. Εκεί έχει επενδύσει σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολάρια και έχει προσθέσει 450 νέες θέσεις εργασίας.

ΠηγήFord

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μοναδικές προσφορές στα επαγγελματικά Ford Transit Connect, Transit και E-Transit

Προσφέροντας την πιο πλούσια και ολοκληρωμένη γκάμα LCV οχημάτων που ξεχωρίζουν για τις κορυφαίες μεταφορικές δυνατότητες και τα μοναδικά επίπεδα ευελιξίας τους, η Ford...