Η Jaguar δουλεύει σε παράθυρα που ανοίγουν με το άγγιγμα

Σχετικά άρθρα

2011-jaguar-xj-interior-door-panel-photo-332988-s-1280x782

Ξέχνα τους διακόπτες… είναι très passé. Η Jaguar δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα που θα ανεβοκατεβάζει τα παράθυρα με την αφή.

Όπως δήλωσε ο Design Director της εταιρίας, Ian Callum:

Για παράδειγμα, αν θέλεις να κατεβάσεις το παράθυρο, θα αγγίζεις μία συγκεκριμένη περιοχή στο τζάμι και θα κατεβαίνει. Το σύστημα εξελίσσεται ακόμα αλλά θα έρθει.

Ο Callum δεν μπορούσε να δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δούμε αυτή την τεχνολογία στην παραγωγή ενώ δεν εξήγησε το πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα ούτε διευκρίνισε το αν η ύπαρξη των παραδοσιακών διακοπτών στις πόρτες θα είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του. Ωστόσο, αναφερόμενος σε κάποιο ενδεχόμενο θέμα ασφαλείας, δήλωσε ότι “αν μιλάμε για μία συγκεκριμένη περιοχή στο τζάμι […] δεν υπάρχει πρόβλημα”.

Να συμπληρώσουμε βέβαια ότι όταν η Jaguar παρουσίασε την XF με αισθητήρες εγγύτητας οι επιβάτες βρέθηκαν να ανοίγουν το ντουλαπάκι του συνοδηγού με το γόνατο και το σύστημα γρήγορα ανασχεδιάστηκε…

ΠηγήJaguar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...