347876

Ο Ken Block εκτός από οδηγός αγώνων και entertainer είναι και μεγάλος λάτρης του snowboard και γενικά των extreme sports. Για να μπορεί να κάνει snowboard στην πιο απομακρυσμένες πλαγιές ο ζωηρός και ατίθασος Αμερικανός, χρειάζεται κι ένα όχημα που μπορεί να πατήσει όλες τις επιφάνειες, και αυτό δεν είναι άλλο από το Ford F-150 RaptorTrax.

Τον περασμένο Οκτώβριο είδες το επίσημο video, που είχε δώσει στη δημοσιότητα, με το ερπυστριοφόρο του και είχε μεταφερθεί στις χιονισμένες πλαγιές στην περιοχή Nelson, στον Δυτικό Καναδά, παρέα με δύο φίλους του. Στο παρακάτω video θα δεις τον Block να περιγράφει λεπτομερώς όλες τις αλλαγές και προσθήκες που έχουν γίνει στο αμερικάνικο pick-up truck.

O σκοπό της κατασκευής του είναι να μετακινείται γρηγορότερα από ένα snowmobile και φθηνότερα από ένα ελικόπτερο. Το RaptorTRAX διαθέτει τέσσερις ερπύστριες που επιτρέπουν στο φορτηγάκι να κινείται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, με κάθε μια να ζυγίζει περίπου 159 κιλά. Κινείται από έναν κομπρεσσοράτο V8 κινητήρας 6,2-λίτρων με απόδοση περίπου 650 ίππους. Διαθέτει καθίσματα της Recaro, όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και άνεσης, εξτρά φώτα που κάνουν τη νύχτα μέρα, ακόμα και σχάρα για BBQ. Κακοπερνάει το παλικάρι. Enjoy!