Η Takata παίρνει πρόστιμο $14.000/ημέρα λόγω μη συνεργασίας με τις αρχές των Η.Π.Α

Σχετικά άρθρα

takata

Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς για την Takata, με τις ομοσπονδιακές αρχές των Η.Π.Α να την κρίνουν ένοχη για τη μη συνεργασία της, σχετικά με την έρευνα περί των προβληματικών αερόσακων της, από τους οποίος τουλάχιστον 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους, και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών τον Η.Π.Α, επέβαλε πρόστιμο $14.000 ανά ημέρα, με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου να δηλώνει πως η ασφάλεια αποτελεί κοινή ευθύνη και η αποτυχία της Takata να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα είναι απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή. Κάθε ημέρα που η Takata δεν θα συνεργάζεται πλήρως με τις απαιτήσεις της NHTSA, το Υπουργείο θα της χρεώνει νέο πρόστιμο 14.000 δολαρίων. Περισσότερα από από 32 εκατ. αυτοκίνητα έχουν ανακαλεί παγκοσμίως λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata, 10 εκατ. εκ των οποίων στις Η.Π.A.

Η Takata έχει καταθέσει έγγραφα 2,4 εκατ. σελίδων, με τις αρχές να προσπαθούν να βγάλουν μια άκρη. Ο Obama έχει σχεδόν τριπλασιάσει την χρηματοδότηση για τη NHTSA, της οποίας ο ετήσιος προϋπολογισμός του οργανισμού φτάνει τα 908 εκατ. δολάρια. Επίσης η NHTSA είναι κοντά στο να αλλάξει τον νόμο, ώστε να αυξήσει το ημερήσιο πρόστιμο από τα 7.000 δολάρια στα 25.000 δολάρια, με την αύξηση του ανώτατου προστίμου να εκτοξεύεται από τα 35 εκατ. δολάρια στα 300 εκατ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...