Για δες! Τα αυτοκίνητα του Pimp my Ride ήταν σχεδόν για πέταμα!

Σχετικά άρθρα

Pimp-My-Ride

Το Pimp My Ride, έκανε ντεμπούτο στο MTV το 2004 και δεν ντρέπομαι να αναφέρω ότι αν έχω χάσει κάποια επεισόδια, δεν είναι πολλά. Είχε κάτι το εθιστικό σαν show… Κάτι ο “πολύς” Xzibit, κάτι η ομάδα που ετοίμαζε τα αυτοκίνητα και κάτι το πώς κατέληγαν τα αυτοκίνητα, με έκαναν να γυρνάω κάθε φορά για να δω τι άλλη μπούρδα θα κάνουν με το αυτοκίνητο του “δύσμοιρου” συμμετέχοντα. Ενώ όμως ποτέ δεν είχα την ψευδαίσθηση πως είναι οτιδήποτε παραπάνω από ένα show, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτό που περιγράφει η Huffington Post που μίλησε με μερικούς συμμετέχοντες για την εμπειρία τους.

Το δημοφιλές site, μίλησε με τους Jake Glazier, Seth Martino και Justin Dearinger που μοιράστηκαν την όχι και τόσο θετική εμπειρία τους. Οι τρεις νεαροί, που αξίζει να αναφερθεί ότι συμμετείχαν στο show μετά το μέσο της ζωής του, κάνουν λόγο για εξαρτήματα ή αξεσουάρ που τοποθετήθηκαν για τους σκοπούς της εκπομπής, μόνο και μόνο για να αφαιρεθούν όταν σταμάτησαν να τραβούν οι κάμερες ή για εξαρτήματα που τοποθετήθηκαν και έμειναν στη θέση τους, αλλά δεν δούλεψαν ποτέ όπως έπρεπε. Λένε ότι ενώ τα αυτοκίνητα τους “καγκουροποιήθηκαν”, η ομάδα ποτέ δεν προσπάθησε να τα κάνει να λειτουργήσουν. Πρόσθεταν βάρος χωρίς να τροποποιήσουν την ανάρτηση, άφηναν σκουριές, δεν πείραζαν/επισκεύαζαν τίποτα στον κινητήρα ή γενικά, τα μηχανικά του αυτοκινήτου κ.ά. Βέβαια, το show λεγόταν “Pimp My Ride” και όχι “Fix My Ride” αλλά όπως και να έχει… θα μπορούσαν να κάνουν κάποιες βασικές επιδιορθώσεις ώστε να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Σε μία περίπτωση μάλιστα, αυτή του Martino, το αυτοκίνητο δούλεψε για έναν μήνα… μετά ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον κινητήρα με δικά του έξοδα. Αυτή η περίπτωση όμως, είναι καλύτερη από του Dearinger, που αφού πλήρωσε ένα σκασμό χρήματα για να διορθώσει το αυτοκίνητο του, το είδε να “αυταναφλέγεται” 5 χρόνια μετά την εκπομπή.

Εκτός αυτών, είναι τα “λογικά”. Όλα τα πλάνα του Xzibit να χτυπάει το κουδούνι στο σπίτι του “τυχερού”, ήταν σκηνοθετημένα. Μάλιστα, πολλές φορές, δεν ήταν καν το σπίτι του, αλλά ένα που ενοικίαζε το MTV. Ακόμα πιο “στημένα”, ήταν τα πλάνα στα οποία αποκαλυπτόταν το αυτοκίνητο μετά από την δουλειά που έκανε η ομάδα σε αυτό. Μιας που το αναφέραμε, η δουλειά αυτή, δεν γινόταν σε μερικές ημέρες όπως το έκανε να φαινόταν η εκπομπή, αλλά σε μερικούς μήνες με το MTV να πληρώνει για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μόνο για τους πρώτους 2 μήνες. Από εκεί και πέρα, τα έξοδα επιβάρυναν τον “τυχερό” συμμετέχοντα. Επίσης, οι ιστορίες πίσω από τα αυτοκίνητα και τους ιδιοκτήτες τους, ήταν πλαστές με το πιο ακραίο παράδειγμα να είναι η πρόταση ενός εκ των παραγωγών της εκπομπής, να χωρίσει ο “τυχερός” συμμετέχων από την κοπέλα του, επειδή “θα ήταν καλό για το show”. Το σενάριο στην προκειμένη περίπτωση, έλεγε ότι ο συμμετέχων είχε ένα κακό αυτοκίνητο που ήθελε “καγκούρεμα” για να μην είναι μόνος του…

Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως, είναι ότι ακόμα και οι συμμετέχοντες που αντιμετώπισαν προβλήματα, θα επέστρεφαν στην εκπομπή μετά χαράς. Άλλοι απολάμβαναν την προσοχή του κόσμου όταν τους αναγνώριζε ενώ άλλοι, απλά ήταν χαρούμενοι που είχαν να διηγούνται μία ιστορία που λίγοι μπορούσαν να πούνε ότι έζησαν. Όσο για τον Xzibit; Οι συμμετέχοντες μπορεί να μην περνούσαν πολύ ώρα με τον διάσημο rapper, αλλά όλοι λένε ότι ήταν χαλαρός και καλή παρέα. Βέβαια, ο Martino δήλωσε ότι κάποιες φορές ο Xzibit έλεγε ότι “είναι ώρα να καπνίσει” και πως ποτέ δεν είχε την αίσθηση ότι αναφερόταν σε τσιγάρα… “Μύριζε πολύ μαριχουάνα”, είπε ο Dearinger. Η ουσία είναι: ότι βλέπουμε, όποια εκπομπή και αν είναι αυτή, είτε μιλάμε για τηλεόραση, είτε για internet, είναι show και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Χαλαρά, όμορφα και χωρίς να πιστεύουμε ότι όλα αυτά που βλέπουμε γίνονται όπως μας λέει η εκπομπή ότι γίνονται… Αν θέλεις να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο της Huffington Post, μπορείς να ακολουθήσεις τον σύνδεσμο της πηγής παρακάτω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα