Η Koenigsegg σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός 4-θυρου μοντέλου, και κινητήρα χωρίς εκκεντροφόρου

Σχετικά άρθρα

2015-Regera-2

Η Koenigsegg παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης την Agera RS και την εξωπραγματική Regera αλλά σε καμία περίπτωση δεν σταυρώνει τα χέρια και περιμένει τις παραγγελίες να γεμίσουν το inbox. Έχει πλάνα για μέλλον…

Μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης σε δημοσιογράφους, ο Christian von Koenigsegg αποκάλυψε ότι ένα 4-θυρο hypercar είναι μέρος των πλάνων της εταιρίας.

Ναι, φαντάζομαι ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ίσως μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, πιθανώς νωρίτερα…

Δήλωσε ο Koenigsegg χωρίς όμως να αποκαλύπτει οτιδήποτε άλλο. Ok, λοιπόν, η Σουηδική εταιρία θα επεκταθεί προς τα πάνω… Προς τα κάτω όμως; Όχι!

Για εμένα, τα τελευταία χρόνια, αυτή η κατηγορία –η 911, η McLaren, η Ferrari 458 κλπ- είναι μία σφηκοφωλιά από την οποία θέλω να μείνω πολύ μακριά.

Νομίζω είναι σαφής. Εκτός από ένα μέλλον με αυτοκίνητα όπως η Regera ή το επερχόμενο 4-θυρο hypercar, ο Christian εστιάζει στην τεχνολογία. Θέλει ένα μέλλον χωρίς εκκεντροφόρους – μία ιδέα που κυνηγάει και εξελίσσει εδώ και καιρό ο Σουηδός. Αυτή η εξέλιξη, όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα: πρώτον, πετάς στον κάλαθο των αχρήστων τις πεταλούδες εισαγωγής. Την δουλειά τους, την κάνεις απευθείας με τις βαλβίδες. Δεύτερον, έχεις καλύτερη απόκριση. Τρίτον, μπορείς να απενεργοποιήσεις τους κυλίνδρους και τέταρτον, μπορείς να έχεις ότι χρονισμό επιθυμείς, όποτε τον επιθυμείς. Δεν σε περιορίζει το προφίλ του εκκεντροφόρου.

Ετοιμάζεται για καρποφορία αλλά όχι μόνο στην Koenigsegg. Δουλεύουμε με δύο μεγάλους κατασκευαστές που εξετάζουν το ενδεχόμενο υλοποίησης του συστήματος. Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, σίγουρα θα το δείτε.

Άλλη μία τεράστια εξέλιξη λοιπόν για την Koenigsegg. Μία που θα την εδραιώσει στον χώρο, αλλά θα γεμίσει και τα ταμεία της! Τέλος, ο Christian μίλησε για τους αγώνες. Είπε ότι μόλις το επιτρέψει ο καιρός, θα μεταβεί στο Nurburgring με την Agera RS και την One:1 για να σπάσει το ρεκόρ αλλά δεν τον ενδιαφέρουν οι αγώνες. Το δοκίμασε αλλά όταν η CCGT που ετοίμαζε για περίπου 3 χρόνια ήταν έτοιμη να συμμετάσχει στην GT1 κατηγορία, άλλαξαν τους κανονισμούς και ήθελαν 350 αυτοκίνητα για ομολογκάρισμα. Δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο η Koenigsegg. Με λίγα λόγια, δεν είναι κάτι που δεν αρέσει στην εταιρία. Σε ποιόν μηχανικό δεν αρέσουν οι αγώνες; Απλά ως έχει η κατάσταση, δεν είναι κάτι που σκέφτονται να κάνουν.

ΠηγήTop Gear

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Koenigsegg επιστρέφει στο Nurburgring

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της με την Koenigsegg One:1 στη διαβόητη γερμανική πίστα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο...