Νιώσε πώς είναι να οδηγείς την Lotus Evora 400

Σχετικά άρθρα

POV Drive- 2016 Lotus Evora 400

Η Lotus Evora 400 ήταν μέχρι σήμερα η ταχύτερη Lotus παραγωγής, καθώς τον τίτλο αυτό τον πήρε η νέα Exige Sport 350, παραμένει όμως η πιο δυνατή καθώς κινείται από έναν supercharged V6 κινητήρα 3.5 λίτρων που αποδίδει 400 άλογα και 410 Nm ροπής. Στο παρακάτω video θα έχεις την ευκαιρία να δεις μέσω κάμερας στο ύψος του ματιού έναν Ολλανδό να οδηγεί το βρετανικό sportscar, με την ηχητική συνοδεία να είναι μελωδική.

Η Evora 400 παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης και διαθέτει νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς και LED φώτα ημέρας, νέο πίσω προφυλακτήρα και μία νέα αεροτομή “3 στοιχείων”. Το ταμπλό, η κεντρική κονσόλα και ο πίνακας οργάνων είναι ολοκαίνουρια ενώ νέα είναι και τα καθίσματα. Η Lotus αναφέρει ότι για το “ντύσιμο” της καμπίνας έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικότερα υλικά ενώ ένα από τα highlights είναι το τιμόνι, που έχει κατασκευαστεί από μαγνήσιο.

Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα βελτιωμένο 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, είτε προαιρετικά, με ένα 6-τάχυτο αυτόματο. Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 4.2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 km/h. Κατά τα άλλα, η Evora 400 βασίζεται σε μία ανασχεδιασμένη εκδοχή του αλουμινένιου chassis της απλής Evora ενώ νέες είναι οι ρυθμίσεις και στην ανάρτηση αλλά και στο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με το οποίο εξοπλίζεται η έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο. Enjoy!

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Δες το εργοστάσιο της Xiaomi να παράγει ένα SU7 κάθε 76 δευτ.

Στα τέλη του περασμένου έτους η Xiaomi εισήλθε στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζοντας το SU7. Οι παραγγελίες αυτού άνοιξαν πριν περίπου δύο εβδομάδες, με...