Μια φθηνή απομίμηση του Tesla Model S από τη Κίνα

Σχετικά άρθρα

aoxin-ibis-china-tesla-2

Η Κινέζικη Aoxin πρόσφατα παρουσίασε το Ibis, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που οι Κινέζοι το παρουσιάζουν ως μια εναλλακτική πρόταση του Tesla Model S μόνο που πέρασε και δεν ακούμπησε.

aoxin-ibis-china-tesla-1

Ας αρχίσω από το εξωτερικό του, που δεν θυμίζει σε Tesla, αλλά κάτι από Buick, με τις ζάντες αλουμινίου να δείχνουν τόσο μα τόσο μικρές μέσα στους θόλους. Οι Κινέζοι μάλλον ήθελαν να μειώσουν το κόστος και έτσι τοποθέτησαν ζάντες 13″ ή 14″ στο σεντάν μοντέλο τους.

aoxin-ibis-china-tesla-3

Και πάμε στο εσωτερικό που εκεί που περιμένεις να δεις την τεράστια οθόνη της κεντρικής κονσόλας, αλλά συναντάς μια πολύ μικρότερη. Βλέπεις η 17″ οθόνη του Model S είναι ακριβή και έτσι οι Κινέζοι επέλεξαν μια οθόνη που φτάνει δεν φτάνει τις 10″, φυσικά χωρίς να έχει όλες εκείνες τις λειτουργίες της οθόνης του δημιουργήματος του Elon Musk.

aoxin-ibis-china-tesla-1a

Το μόνο κοινό σημείο ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, είναι το λογότυπο, που οι Κινέζοι της Aoxin αντέγραψαν με κάποια επιτυχία αυτό της Tesla.

aoxin-ibis-china-tesla-4

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 5 μέτρα, πλάτος 1,9 μέτρα, ύψος 1,6 μέτρα, μεταξόνιο 2,93 μέτρα και ζυγίζει 1.830 κιλά. Φορά τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 181 ίππων με 340 Nm ροπής, με τελική ταχύτητα 152 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 460 χλμ, και μπορεί να φτάνει τα 520 χλμ/ώρα, αν κινείται με μέση ταχύτητα 60 χλμ/ώρα.

aoxin-ibis-china-tesla-5

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...