Red Bull: Η απαγόρευση της αεροδυναμικής σήραγγας θα μείωνε σημαντικά το κόστος

Σχετικά άρθρα

Christian Horner

Οι προσπάθειες της FIA για το περιορισμό του κόστους στη Formula 1 συνεχίζονται, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν βλέπει το αποτέλεσμα που θα ήθελε, μιας και οι ομάδες συνεχίζουν να έχουν παράπονα γύρω από τα οικονομικά του αθλήματος.

Αποτελεσματική λύση δεν προβλέπεται να βρεθεί στο εγγύς μέλλον, αλλά ο επί κεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, έχει να προτείνει κάτι ακραίο μεν, αλλά αποτελεσματικό, σύμφωνα με τον ίδιο, δε: την κατάργηση της αεροδυναμικής σήραγγας!

Αν θέλεις να είσαι πραγματικά ακραίος και αμφιλεγόμενος, απαλλάξου από την αεροδυναμική σήραγγα. Είναι ένα ακριβό πράγμα για να λειτουργήσει που αποτελείται από εξαρτήματα και ανταλλακτικά. Πήγαινε πίσω στην εφευρετικότητα των τεχνικών.

Δώσε σε όλους το ίδιο microchip για το CFD και και γύρνα το στη δύναμη του ανθρώπινου εγκεφάλου, αντίθετα με τους υπολογιστές και τη δύναμη της αεροδυναμικής σήραγγας. Γιατί να μην είναι ριζοσπαστικό; Γιατί να μην έχουν όλοι τις ίδιες διαδικασίες; Αν ήμουν ο Bernie Ecclestone ή ο Jean Todt, θα κοιτούσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Horner κοιτά και το οικονομικό κομμάτι από μία ενδεχόμενη εκμετάλλευση της αεροσήραγγας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή εσόδων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Williams, για παράδειγμα.

Μια απαγόρευση της αεροδυναμικής σήραγγας δεν θα ήταν άνετο για ‘μάς, αλλά, αν πραγματικά πιστεύαμε ότι θα ήταν το σωστό, θα τη νοικιάζαμε για άλλη χρήση. Είναι μια επιχείρηση, η Sauber το έχει αποδειχθεί κι έχουν φτιάξει τη δική τους αεροδυναμική σήραγγα διαθέσιμη για τρίτους. Πάντα υπάρχουν τρόποι. Ο Frank Williams έχει δύο αεροδυναμικές σήραγγες, και η ομάδα του χρησιμοποιεί μόνο τη μία.

Δεν μπορείς να πεις σε μία ομάδα πόσα και πού θα ξοδέψει χρήματα. Αλλά, αυτό που μπορείς να κάνεις με τους κανονισμούς είναι να μειώσεις την απόδοση. Οπότε ναι, μπορείς να έχει ένα ωραίο motorhome, ένα ωραίο pit wall, εργοστάσιο και όλα τα άλλα και μπορείς να πληρώνεις του οδηγού σου πολύ καλά. Αλλά, αν οι κανονισμοί ήταν σε αυτόν τον δρόμο, τότε δεν είναι απαραίτητο ότι μπορείς ν’ αγοράσεις ένα πλεονέκτημα.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...