Πολύ συντηρητικές ρυθμίσεις επέλεξε η Honda υπό τον φόβο προβλημάτων

Σχετικά άρθρα

McLaren

Δεν περιμέναμε να δούμε τη McLaren να «πετάει» στην Αυστραλία, ωστόσο σίγουρα δεν πιστεύαμε πως η βρετανική ομάδα θα είχε αυτή την απόδοση στις σημερινές κατατακτήριες. Η MP4-30 ήταν το αργότερο μονοθέσιο, διότι έχει επηρεαστεί από δύο πράγματα: το πρώτο είναι η έλλειψη δεδομένων που καθυστερούν τη βελτίωσή της· το δεύτερο είναι η συντηρητική προσέγγιση της Honda.

Ο επί κεφαλής της Honda Motorsport, Yasuhisa Arai, παραδέχεται πως στο Albert Park οι Ιάπωνες επέλεξαν πολύ συντηρητικές ρυθμίσεις στον RA615H, καθώς φοβήθηκαν πως θα είχαν προβλήματα από τις υψηλότερες θερμοκρασίες, και σίγουρα δεν είναι να ρισκάρεις με μόλις 4 power units για όλη τη σεζόν.

Έχουμε δουλέψει σκληρά και τελικά είμαστε στη Μελβούρνη. Στη Βαρκελώνη, περίμενα ότι θα τα πάμε καλά στην Αυστραλία, αλλά δυστυχώς δεν ξέραμε πώς να τρέξουμε σε υψηλές θερμοκρασίες. Δεν μπορούμε να χάσουμε τον κινητήρα στον πρώτο αγώνα, έτσι οι επιλογές μας ήταν πολύ συντηρητικές για το Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχουμε μειώσει τη δύναμη του κινητήρα και της MGU-K.

Yasuhisa Arai

Η ομάδα του Woking είχε και έχει πλήρη επίγνωση της κατάσταση, σύμφωνα με τον επί κεφαλής της ομάδας, Eric Boullier, ο οποίος ήθελε να δει το μονοθέσιό τους να διανύει περισσότερο χιλιόμετρα με συντηρητικές επιλογές, παρά ό,τι συνέβαινε στις δοκιμές.

Ξέραμε ότι υπήρχαν τόσα πολλά να κάνουμε, να ελέγξουμε, να αξιολογήσουμε. Αλλά, ακόμα και την τελευταία ημέρα των δοκιμών, είδαμε κάποια προβλήματα, έτσι δεν περιμέναμε να χρησιμοποιήσουμε όλα μας τα εργαλεία για την απόδοση του αυτοκινήτου. Έτσι, περιμέναμε προβλήματα στη Μελβούρνη.

Προφανώς, έχουμε δοκιμάσει να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ό,τι στις δοκιμές και να μπορούμε να τρέχουμε σε κάθε περίοδο. Για να το πετύχουμε αυτό, έπρεπε να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς.

Έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα και είναι λιγότερα από αυτά που είχαμε στις δοκιμές, κάτι που είναι καλό, διότι έχουμε κάνει κάποια πρόοδο. Υπάρχουν λύσεις που θα έρθουν και δουλεύουμε πάνω στο σχέδιο, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο θα πάρει. Απλά, θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να επιστρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...