Πιο φιλικοί προς τους χορηγούς οι νέοι κινητήρες, σύμφωνα με τη Williams

Σχετικά άρθρα

Mercedes PU106B Hybrid

Ένας χρόνος έχει περάσει από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη σύγχρονη ιστορία της Formula 1 και οι νέοι turbo V6 κινητήρες, 1.6 λίτρων, εξακολουθούν να είναι αντικείμενο συζητήσεων. Κατά τα ψέματα, ένας από τους βασικότερους στόχους για το νέο… ψευτο-οικολογικό και ψευτο-οικονομικό πρόσωπο που απέκτησε η Formula 1 ήταν και η προσέλκυση των εταιριών, και δε μιλάω μόνο για κατασκευαστές (η Honda δε θα επέστρεφε στο άθλημα χωρίς αυτούς τους κανονισμούς).

Όσο κι αν οι νέοι κανονισμοί δε μας αρέσουν, η αναπληρωτής επί κεφαλής της Williams, Claire Williams, ισχυρίζεται ότι οι τεράστιες αυτές αλλαγές είχαν σαν αποτέλεσμα να προσελκύσουν χορηγούς σε ομάδες που είχαν ανάγκη τα χρήματα, βοηθώντας τους έτσι στα οικονομικά.

Οι αλλαγές έγιναν για τους σωστούς λόγους. Από την πλευρά μου, ως Εμπορική Διευθύντρια, οι αλλαγές στους κανονισμούς ανακούφισε την πίεση των συνομιλιών με τις εταιρείες που εξέταζαν τη Formula 1 και ήταν αρνητικές εξαιτίας των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Η Βρετανίδα γνωρίζει καλά ότι οι αλλαγές δεν ήταν ευπρόσδεκτες από τους ανθρώπους, όμως, υποστηρίζει πως οι υπεύθυνοι δε διαφήμισαν τους νέους κινητήρες όσο σωστά θα μπορούσαν και θα έπρεπε.

Νομίζω ότι πρέπει να πούμε την ιστορία γύρω από αυτούς τους νέους κινητήρες. Δε νομίζω ότι δε τα έχουμε πει όλα μέχρι στιγμής και θα είναι προς το συμφέρον μας αν το κάνουμε. Όμως, θεωρώ ότι, από περιβαλλοντικής πλευράς, κάναμε το σωστό.

ΠηγήForbes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...