H κυβέρνηση της Κίνας θέλει περισσότερα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Electric car charging_October 2013

Η Κίνα επιθυμεί να αυξήσει τις πωλήσεις των υβριδικών, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ώστε να μειώσει τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τις πωλήσεις του Φεβρουαρίου να δείχνουν πως οι Κινέζοι κάνουν στροφή προς την αγορά τέτοιων αυτοκινήτων.

Η Tesla μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά στη Κίνα, με άλλες εταιρίες να βλέπουν τις πωλήσεις των “πράσινων” αυτοκινήτων τους να αυξάνονται, με το υπουργείο Μεταφορών της Χώρας να θέτει ορισμένους αρκετά φιλόδοξους στόχους για το μέλλον. Οι Αρχές της Κίνας θέλουν μέχρι το 2020 να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κίνας 200.000 υβριδικά/ηλεκτρικά λεωφορεία και 100.000 υβριδικά/ηλεκτρικά ταξί.

Τους δύο πρώτους μήνες του 2015, 5.996 ηλεκτρικά και 6.444 υβριδικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Κίνας, σύμφωνα με τον κινέζικο σύνδεσμο κατασκευαστών αυτοκινήτων. Ωστόσο, η έλλειψη σοβαρού δικτύου ταχυφορτιστών, όπως και η χαμηλή κρατική επιδότηση για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, που κοστίζει τα διπλάσια από ένα αντίστοιχο συμβατικό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι οι κυριότερες αιτίες, που οι Κινέζοι δεν αγοράζουν περισσότερα ηλεκτρικά/υβριδικά οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...