Alonso: Πολύ καλύτερο το μονοθέσιο σε σχέση με τον χειμώνα

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso

Ο Jenson Button είναι προετοιμασμένος για ένα ακόμα πολύ δύσκολο Grand Prix, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται αν κοιτάξουμε τους χρόνους στο FP1 και το FP2. Τα βλέμματα αυτό το 3ήμερο είναι στραμμένα και προς τον Fernando Alonso, ο οποίος οδηγεί για πρώτη φορά την MP4-30, ύστερα από την απουσία του στην Αυστραλία.

Ο Ισπανός είχε μετά από σχεδόν 1 μήνα επαφή με το μονοθέσιο και, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Είναι πολύ καλύτερα. Η εμπειρία που είχαμε τον χειμώνα ήταν γεμάτη με προβλήματα μετά από 4 ή 5 γύρους, αλλά σήμερα, καταφέραμε να κάνουμε 45 γύρους χωρίς προβλήματα και όλα ήταν όπως είχαμε προβλέψει. Θα δούμε στις κατατακτήριες, αλλά από τα 4.6 δευτερόλεπτα μακριά από την pole στην Αυστραλία, τώρα είμαστε κοντά στα 3.5, δηλαδή έχουμε κερδίσει 1 με 1.5 δευτερόλεπτο σε δύο εβδομάδες, έτσι είναι ένα μεγάλο βήμα.

Συμβαίνουν πολλά τώρα στο μονοθέσιο. Υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην αεροδυναμική, στην κατανόηση του power unit, στην αλληλεπίδραση με όλα στο αυτοκίνητο. Ένιωσα εξαιρετικά. Το μονοθέσιο είχε συνέπεια, ήταν εύκολο στην οδήγηση και αυτό σού δίνει αυτοπεποίθηση για να πιέσεις στο όριο. Είχαμε κάποια προβλήματα με τα φρένα, μπλοκάροντας τον εμπρός και τον πίσω άξονα, και τα εξετάζουμε, έτσι ελπίζουμε ότι μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο αύριο.

Παρόλο που έχει πάρει το «πράσινο φως» από τη FIA, ο Ferni δεν νιώθει ότι είναι ακόμα στο 100% της φυσικής του κατάστασης, ωστόσο δε φαίνεται ν’ ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Ένιωσα εξαιρετικά σήμερα στο μονοθέσιο. Μετά από το γυμναστήριο και τον προσομοιωτή, τίποτα δεν είναι ίδιο όπως στο μονοθέσιο, έτσι απόλαυσα την οδήγηση εδώ. Οι συνθήκες είναι ακραίες κι έχει πολλή ζέστη, επομένως σωματικά αυτό είναι απαιτητικό και δεν είμαι 100% έτοιμος μετά από δύο εβδομάδες στον καναπέ και από άλλες δύο εβδομάδες που δεν ήμουν στο μονοθέσιο.

Μια καλή μέρα στη Βαρκελώνη, έκανα 63 γύρους και σήμερα έκανα 45. Τις υπόλοιπες ημέρες, έκανα 7, 9 ή 11 γύρους, και σήμερα το απόλαυσα πραγματικά. Είναι ένα βήμα προόδου, ένα μεγάλο βήμα για ‘μάς.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα