Δες πώς αναπαλαιώθηκε η one-off Mercedes 540 K Streamliner του 1938

Σχετικά άρθρα

540k Streamliner

Η αποκατάσταση της 540K Streamliner αποτέλεσε ένα από τα πλέον σύνθετα έργα που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα το τμήμα Mercedes-Benz Classic. Σχεδόν κάθε τμήμα του αυτοκινήτου δεν υπήρχε πλέον διαθέσιμο, και κάθε λεπτομέρεια έπρεπε να κατασκευαστεί μεμονωμένα ή να εντοπιστεί στη συλλογή της Mercedes-Benz Classic. Αλλά, όπως φαίνεται, αυτό ήταν τελικά ένα μέρος του ταξιδιού μέσα στο χρόνο, για το πολύπλοκο έργο αποκατάστασης του one-off δ αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε το 1938.

Το Mercedes-Benz 540 K Streamliner κατασκευάστηκε για να συμμετάσχει στον αγώνα από το Βερολίνο στη Ρώμη, με το αυτοκίνητο να διέθετε ένα ελαφρύ αμάξωμα από αλουμίνιο, που αναπτύχθηκε στην αεροδυναμική σήραγγα. Μηχανικά κινείται από έναν 5,4-λίτρων 8-κύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 180 ίππων, ενώ βασίστηκε σε ένα σασί από το κανονικό μοντέλο παραγωγής. Χάρη στο μικρό κέλυφος του και στο αεροδυναμικό σώμα, το αυτοκίνητο ήταν πολύ γρηγορότερο. Δυστυχώς, δε κατάφερε ποτέ να τρέξει σε αγώνα γιατί ξεκίνησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...