395046

Ήταν δεδομένο ότι λίγες μέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου για την κόντρα μεταξύ McLaren P1 και Porsche 918 Spyder στην Laguna Seca από το αμερικάνικο περιοδικό Motor Trend ότι θα ακολουθούσε το video.

Φαντάζομαι ότι θα παρατήρησες ότι κάποιος λείπει… Το μέσο έχει τις άκρες και θα μπορούσε να έχει μία LaFerrari στον “αγώνα” αφού ο ιδιοκτήτης της είχε ήδη συμφωνήσει, αλλά η Ιταλική εταιρία αρνήθηκε να δώσει άδεια για χρονομετρημένους γύρους και συλλογή δεδομένων…

H “διαμάχη” μεταξύ των δυο εκ των τριών hypercars ήταν όσο πιο δίκαιη και έγκυρη γίνεται, καθώς πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων κάθισε ο ίδιος οδηγός, η δοκιμή τους έγινε την ίδια μέρα και με το ίδιο καύσιμο!

2015-mclaren-p1-porsche-918-spyder-track-map

Η Porsche έκανε 3 γύρους: out-lap, γρήγορο γύρο και in-lap. Το αποτέλεσμα αυτού του ενός γρήγορο γύρου, ήταν 1:29,89 και ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής για την συγκεκριμένη πίστα. Για την ιστορία, το ρεκόρ κατείχε ούτως ή άλλως μία Porsche 918 Spyder αλλά εκείνη ήταν αυτοκίνητο προ-παραγωγής.

Οι προσδοκίες για την McLaren ήταν υψηλές. Είναι ελαφρύτερη και ισχυρότερη από την 918. Όμως έπειτα από 8 γύρους (!!), η P1 δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από 1:30,71… Γιατί;

Ο Randy Poebst που οδήγησε και τα δύο αυτοκίνητα, αναφέρει δύο συγκεκριμένα πράγματα. Το ABS που χαρακτηρίζει ως “old-school” και που ένιωθε ότι επιμήκυνε τις αποστάσεις φρεναρίσματος και την πρόσφυση. Η McLaren είχε πρόβλημα να περάσει τα άλογα στον δρόμο και με 4 αργές στροφές στην Laguna Seca… καταλαβαίνεις. Enjoy!