Η Delphi εντυπωσιάστηκε από τα αποτελέσματα του πρώτου αυτόνομου ταξιδιού των Audi SQ5, που διέσχισαν μόνα τους τις Η.Π.Α

Σχετικά άρθρα

Car-Garage-Composite-Download

Η Delphi, ο γνωστός προμηθευτής ανταλλακτικών, θέλοντας να αποδείξει πως η αυτόνομη τεχνολογία του σήμερα είναι αρκετά αποτελεσματική, παραμετροποίησε ένα Audi SQ5 ώστε αυτό να οδηγήσει μόνο του από το Σαν Φρανσίσκο στη Νέα Υόρκη. Μαζί με το Audi SQ5, στην αποστολή συμμετείχαν τέσσερα κατάλληλα τροποποιημένα αυτόματα αυτοκίνητα.

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρα, καθώς ξεκίνησε από την Golden Gate Bridge στις 22 Μαρτίου, και έπειτα από ένα ταξίδι 10 ημερών και 5.440 χλμ, διασχίζοντας 15 πολιτείες έφτασε στα τέλη του προηγούμενου στην Νέα Υόρκη, και στην έκθεση που πραγματοποιείται εκεί αυτές τις μέρες.

MTI4ODIwNjA1MjU1NDc5MjY2

Οι μηχανικοί και ερευνητές της Delphi Automotive, που συμμετείχαν στο project του πρώτου ταξιδιού που διέσχισε τις Η.Π.Α., έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, το όχημά τους συμπεριφέρθηκε αρκετά όπως ένας κανονικός οδηγός.

Delphi-autonomous-car

Ο επικεφαλής τεχνολογίας Jeff Owens δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το αυτοκίνητο φοβόταν τους μεγάλους τράκτορες-φορτηγά. Το αυτοκίνητο πήγαινε ελαφρώς αριστερά, όταν ήταν να προσπεράσει τα φορτηγά, και αυτό ήταν μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση.

Οι μηχανικοί συνέλεξαν δεδομένα 3 TBs από τις διάφορες κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, ενώ κατέγραψαν εκατοντάδες σημειώσεις. Ο σκοπός, όπως καταλαβαίνεις, ήταν να δοκιμαστεί το αυτόνομο σύστημα σε πραγματικές συνθήκες και οι υπεύθυνοι, συνολικά ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε καλύτερα απ’ότι περίμεναν σε όλες τις ποικιλίες των δρόμων και καιρικών συνθηκών.

inside-the-autonomous-car-with-driver

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι οδηγοί είχαν στα χέρια τους το αυτοκίνητο για μόλις 80 χλμ., και αυτά ήταν σε μερικές περιπτώσεις που υπήρχαν έργα με την καθόλου ή σποραδική σήμανση του δρόμου, και σε είσοδο και έξοδο από ράμπες. Κάτι ακόμα που ήδη ήξεραν οι μηχανικοί.

460649-delphi-plans-driverless-car-cross-country-trip

Υπάρχουν μερικά πράγματα που οι μηχανικοί έχουν ήδη μάθει, όπως και το γεγονός ότι τα συστήματα των καμερών είχε περιστασιακά μικρό πρόβλημα όταν η γωνία του ήλιου ήταν χαμηλή, ενώ υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να μάθουν, αφού αναλύσουν όλα τα δεδομένα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...