Στο Grand Prix της Αυστρίας θα δούμε την VJM08B. Και η Williams θα έχει αναβαθμίσεις στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Malaysian Grand Prix - Qualifying Day - Sepang, Malaysia

Το χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση της αναβαθμισμένης VJM08, του B-spec μονοθεσίου που θα επαναφέρει την Force India στις μάχες για τους βαθμούς, φαίνεται πως άλλαξε. Αρχικά, η ομάδα είχε αφήσει να εννοηθεί πως αυτό θα γίνει στον ένατο αγώνα της σεζόν, στο Silverstone, με τις πρόσφατες φήμες να μιλούν για εμφάνιση της VJM08B αρκετά νωρίτερα, στο Μονακό. Τελικά, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας, Bob Fernley, έκανε γνωστό πως θα δούμε το αναβαθμισμένο μονοθέσιο στον όγδοο αγώνα της χρονιάς, στην Αυστρία.

Μόλις έχουμε καταφέρει να λειτουργήσουμε τις αεροδυναμικές σήραγγες. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο πρόγραμμα είναι το να μετακομίσουμε στην Κολωνία. Η εξέλιξη πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν θα το δούμε πιθανότατα μέχρι και την Αυστρία. Είναι ένα σημαντικό B-spec αυτοκίνητο, καθώς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε σημαντικές αναβαθμίσεις.

Θεωρήσαμε ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε και να κρατηθούμε με ό,τι διαθέτουμε και στη συνέχεια ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να εισάγουμε απευθείας βελτίωση. Δεν λέω ότι αυτό θα μας φέρει μπροστά, αλλά ελπίζω ότι θα μας επαναφέρει μέσα στον ανταγωνισμό, όπου πρέπει να είμαστε.

Γιατί όμως επιλέχθηκε η Αυστρία και όχι κάποιο Grand Prix νωρίτερα; Ο Fernley εξηγεί:

Η Αυστρία είναι ένα καλό μέρος για κάνουμε αυτό που θέλουμε, γιατί ακολουθεί μετά ένα τεστ και έτσι είναι μια ευκαιρία να τελειοποιήσουμε το αυτοκίνητο. Υπάρχει περισσότερη λογική σε αυτό, από το να προσπαθήσουμε να βιαστούμε και να το φέρουμε στο Μονακό, όπου δεν θα υπάρχει μεγάλο όφελος. Φυσικά, ακολουθεί το Μόντρεαλ, αλλά υπάρχει νόημα στο να υποφέρουμε λίγο περισσότερο εκεί, ευελπιστώντας να πετύχει το συνολικό πρόγραμμα.

_89P1851

Όμως, ο ανταγωνισμός δεν θα περιμένει την Force India μέχρι την Αυστρία. Ήδη γνωρίζουμε πως Mercedes και Lotus θα φέρουν αναβαθμίσεις στην Κίνα, με την Ferrari να έχει αξιόλογο πρόγραμμα σύμφωνα με τον Allison, την McLaren-Honda να πιέζει και να βελτιώνεται διαρκώς και τον Rob Smedley να περιμένει οφέλη και για την Williams από τις δικές της αναβαθμίσεις στην Σαγκάη.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές τεχνικές στην Κίνα για γρήγορο γύρο στις κατατακτήριες και γρήγορο γύρο στον αγώνα, οπότε θα δουλέψουμε πάνω σε αυτές από νωρίς μέσα στο Σαββατοκύριακο, για να είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε, επίσης, μερικές αναβαθμίσεις που έρχονται στην FW37 και οι οποίες περιμένουμε να αυξήσουν την απόδοσή μας.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...