Έρχονται αναβαθμίσεις στην Κίνα για την Lotus E23

Σχετικά άρθρα

GP MALESIA F1 2015 - ©FOTO STUDIO COLOMBO

Στο Enstone βελτιώθηκαν σημαντικά σε σχέση με την περσινή κάκιστη σεζόν και πλέον στοχεύουν σε ένα καθαρό Σαββατοκύριακο για να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και απλά περιμένουν να “γυρίσει” η τύχη τους. Σύμφωνα με τον Nick Chester, τεχνικό διευθυντή της Lotus, η ομάδα θα έχει στην Κίνα σημαντικές αναβαθμίσεις, που θα βελτιώσουν την παραγωγή κάθετης δύναμης της Ε23.

Έχουμε αναβαθμίσεις για το αμάξωμα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και, σε συνδυασμό, έχουμε ένα λογικό πακέτο αναβαθμίσεων για την Σαγκάη, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στη βελτίωση της κάθετης δύναμης.

Το εύρος των θερμοκρασιών μπορεί να διαφέρει σημαντικά στη Σαγκάη, από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, οπότε αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως θα είναι ο καιρός, αλλά είναι βέβαιο ότι θα είναι χαμηλότερες (οι θερμοκρασίες) από ό,τι στον τελευταίο αγώνα. Επομένως, θα δώσουμε έμφαση στην παραγωγή των κατάλληλων θερμοκρασιών για τη λειτουργία των ελαστικών.

Περιοριστικός παράγοντας στην πίστα της Σαγκάη είναι, σύμφωνα με τον Romain Grosjean, το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και ειδικά η υποστροφή που μπορεί να καταστρέψει τα ελαστικά. Πάντως, ο Γάλλος πιστεύει πως η ομάδα διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Η Σαγκάη είναι μια ιδιαίτερη πίστα, έτσι είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν προβλέψεις. Συχνά έχει πολύ κρύο και το εμπρός μέρος είναι ο περιοριστικός παράγοντας του αυτοκινήτου, καθώς προσπαθείς να αποφύγεις την υποστροφή. Νομίζω ότι έχουμε πολλά εργαλεία στη διάθεσή μας για να προσπαθήσουμε να κάνουμε το αυτοκίνητό μας να δουλέψει και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε έναν καλό αγώνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα