Stewart: Οι ιστορικές πίστες πρέπει να παραμείνουν στο καλεντάρι

Σχετικά άρθρα

Jackie_Stewart

Ο θρύλος της Formula 1 και τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sir Jackie Stewart, εξέφρασε την άποψή του για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τις ιστορικές Ευρωπαϊκές πίστες και την κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος. Μια άποψη που συμφωνεί με του διευθυντή της Imola, αλλά και πολλών φίλων του σπορ. Ο Σκοτσέζος θεωρεί υπέροχο το γεγονός πως η F1 έχει πραγματοποιήσει άνοιγμα σε πολλές αγορές, αυτό όμως, δεν θα πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με την κληρονομιά της. Αφού, μετά από την ματαίωση του Γερμανικού Grand Prix, μόλις 7 αγώνες απομένουν στην Ευρώπη.

Αυτό ακούγεται σαν να είμαι καθαρολόγος (purist), αλλά θα πρέπει να σέβονται την ιστορία.

(Οι ιστορικές πίστες) Θα πρέπει πάντα να είναι στο πρόγραμμα. Είναι καταπληκτικό που έχουμε Grand Prix των ΗΠΑ, Grand Prix της Βραζιλίας, στο Μπαχρέιν και ότι θα πάμε σε νέες χώρες. Όμως και πάλι, θα πρέπει να σέβεσαι την κληρονομιά σου.

Φέτος η F1 θα επιστρέψει μετά από μεγάλη αποχή στο Μεξικό, όμως, η πίστα της πόλης του Μεξικό δέχεται αλλαγές που θα αλλάξουν κατά πολύ το προφίλ της και θα αλλοιώσουν τον προγενέστερο χαρακτήρα της. Με την τηλεθέαση να υποχωρεί και αρκετούς διοργανωτές να μάχονται ενάντια στην πτώση των πωλήσεων των εισιτηρίων, ο Franz Tost προτείνει οι ομάδες να βοηθήσουν με την προώθηση των αγώνων.

Πρέπει να προσφέρουμε στους ανθρώπους έναν φανταστικό αγώνα, με μάχες στην πίστα και προσπεράσεις. Πρέπει, επίσης, να υποστηρίξουμε τους διοργανωτές με τα αιτήματά τους, επειδή οι αγώνες πρέπει να προωθηθούν εκ των προτέρων και τα Σαββατοκύριακα του αγώνα πρέπει να προσφέρουν περισσότερη ψυχαγωγία.

Αυτό σημαίνει περισσότεροι (υποστηρικτικοί) αγώνες και ίσως συναυλίες. Θα πρέπει να είναι ένα φανταστικό γεγονός, διότι η Formula 1 επισκέπτεται μόνο μια φορά την κάθε χώρα. Αν αυτό προωθηθεί αρκετά, τότε οι άνθρωποι θα έχουν την αίσθηση πως αν πάνε εκεί, αυτό θα είναι το αποκορύφωμα της χρονιάς. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.

Ο Bernie Ecclestone πιέζει για αλλαγές, αφού δεν του αρέσει το νέο πρόσωπο της Formula 1, όμως πολύ δύσκολα θα δεχθεί να πάρει λιγότερα χρήματα για να παραμείνουν οι ιστορικές πίστες στο καλεντάρι, ενώ προσωπικά, δεν μπορώ να δω τις ομάδες να προωθούν αγώνες με δικά τους έξοδα, κάτι που θα βοηθούσε ουσιαστικά τους διοργανωτές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα