Η Mercedes δεν θα κατασκευάσει μια 7-θέσια B-Class, ούτε 3-κυλινδρο κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz-B-Class-facelift-front

O επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes, Dr. Thomas Weber, μιλώντας σε αμερικάνικο μέσο είπε ότι υπήρχε κάποτε το ενδεχόμενο η εταιρία του να βγάλει στην αγορά μια 7-θέσια έκδοση της B-Class, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί την BMW 2-Series Gran Tourer, αλλά απορρίφθηκε ομόφωνα.

Χαρακτηριστικά και με δήλωσε γεμάτο σπόντες είπε:

Υπάρχουν πιο cool τρόποι για να μεταφέρεις πάνω από τέσσερα ή πέντε άτομα. Και για εμάς, το συναίσθημα είναι που μετράει.

Για άλλο ένα ζήτημα που μίλησε το υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρίας ήταν το downsizing. Είπε ότι η τάση για μικρότερους κινητήρες είναι εδώ για να μείνει, αλλά καταρχήν απέκλεισε επίσης την όποια πιθανότητα η Mercedes να κατασκευάσει κάποιον 3-κυλινδρο κινητήρα (τα βέλη πάνε πάλι προς BMW), καθώς θα ήταν αρκετά κοστοβόρα η εξέλιξη του και δεν θα τηρούσε τα στάνταρτ για τον θόρυβο και τους κραδασμούς. Τέλος, υποστήριξε ότι είναι αφοσιωμένοι στους V12 κινητήρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...