Spy Photos: Το ψηφιακό κοντέρ και το τιμόνι της νέας BMW Σειράς 7

Σχετικά άρθρα

2016 BMW 7-Series spy photo

Τη νέα γενιά Σειράς 7 της BMW, την έχουμε δει χωρίς καμουφλάζ από τα τέλη του περασμένου χρόνου και τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε τόσο το τιμόνι, όσο και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων της. Το τριάκτινο τιμόνι της Σειράς 7 διαθέτει αρκετό αλουμίνιο, δέρμα και τα απαραίτητα κουμπιά, με τον πίνακα οργάνων να προβάλει το κοντέρ, το στροφόμετρο και τα όργανα ένδειξης θερμοκρασίας νερού και στάθμης καυσίμου.

bmw 7-series

H νέα 7αρα διαθέτει λεπτά LED/λέιζερ μπροστά φωτιστικά σώματα, προεξέχουσα χρωμιομένη μάσκα, και στο πίσω μέρος συναντάμε διπλές χρωμιομένες απολήξεις και χρωμιομένα διακοσμητικά. Σχεδιαστικά η ναυαρχίδα της BMW αντλεί στοιχεία από το Vision Future Luxury concept και το Gran Lusso Coupe.

bmw 7-series

H νέα γενιά της BMW Σειράς 7 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η Γερμανική λιμουζίνα, που θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα CLAR, η οποία κάνει χρήση CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer), αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής, με το σώμα της 7άρας να έχει και αυτό μέρη από carbon, θα ζυγίζει περίπου 170 κιλά λιγότερο κατά μέσο όρο -ανάλογα της έκδοσης- από τη προηγούμενη γενιά.

bmw 7-series

Στο εσωτερικό θα διαθέτει το νέο iDrive με οθόνες αφής και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τους μπροστά επιβάτες. Θα διαθέτει οθόνη αφής, ενώ θα υπάρχει ένα προαιρετικό σύστημα πληροφόρησης για τον συνοδηγό, εντελώς ανεξάρτητο από αυτό του οδηγού. Παράλληλα, η νέα 7άρα θα εξοπλίζεται με αρκετές επιπλέον τεχνολογίες, όπως σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, βελτιωμένο Active Driving Assistant, και αυτόνομο σύστημα παρκαρίσματος, αντίστοιχο με εκείνο που παρουσιάστηκε στη CES. Τέλος η BMW θα εξοπλίσει την 7άρα με ειδικά γυαλιά, που φορώντας τα ο οδηγός, θα βλέπει ανάμεσα από τις μπροστά κολόνες. Φήμες θέλουν την BMW να προσφέρει επίσης δερμάτινο κάλυμμα κινητήρα και μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή “Sky Lounge”.

bmw 7-series (1)

Θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, μια με κανονικό μεταξόνιο (G11) και μια με μακρύ (G12 +13 εκατοστά). Βασικό μοντέλο θα είναι η 730i η οποία θα φορά τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με κωδική ονομασία B48B20O0 απόδοσης 260 ίππων. Ο εν λόγω κινητήρας θα προσφέρεται μόνο στην έκδοση με το κανονικό μεταξόνιο. Ακολουθούν οι εκδόσεις 740i και 740Li με τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα B58B30M0 απόδοσης 330 ίππων με τις εκδόσεις 750i και 750Li να φορούν τον οκτακύλινδρο 4,4-λίτρων V8 N63B44O2 κινητήρα απόδοσης 460 ίππων. Οι κορυφαίες 760i και 760 Li θα εξοπλίζονται με τον V12 6,6-λίτρων N74B66U1 κινητήρα προερχόμενος από τις Rolls-Royce Ghost και Wraith, απόδοσης 570-600 ίππων.

bmw 7-series

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, η έκδοση 730d αποδίδει 272 άλογα, ενώ θα υπάρχουν και οι 740d και 750d. Στη γκάμα θα συναντάμε και την plug-in υβριδική έκδοση 730e απόδοσης 275 ίππων, και τις 740e και 740 Le απόδοσης 400 ίππων. Όλες οι υβριδικές εκδόσεις θα συνδυάζονται με 9αρι αυτόματο κιβώτιο, θα είναι τετρακίνητες, με την 730e να έχει ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ και τις 740e και 740 Le να μπορούν να διανύσουν 100 χλμ μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες τους. Οι εκδόσεις με τους απλούς κινητήρες θα συνδυάζονται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, ενώ μερικές θα προσφέρονται και με το σύστημα τετρακίνησης xDrive.

bmw 7-series (2)

Δεν θα είναι διαθέσιμη σε Μ έκδοση με την BMW να τοποθετεί σε αυτή αρκετά προηγμένα συστήματα. Εκτός από LED και λέιζερ φωτιστικά σώματα και το βελτιωμένο σύστημα iDrive, η BMW θα τοποθετήσει στη νέα της ναυρχίδα WiFi hotspot, ασύρματο σύστημα φόρτισης smartphones, προηγμένο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins, αναβαθμισμένα πίσω καθίσματα και το σύστημα Advanced Parking Assist Package που θα επιτρέπει στην 7άρα να παρκάρει μόνη της με το πάτημα ενός κουμπιού.

ΠηγήBimmer Today

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...

BMW XM by AC Schnitzer

Η AC Schnitzer μας δείχνει την πρόταση της για την BMW XΜ. Τοποθετεί ζάντες 23" και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 2 - 2,5 εκατοστά, αποστάτες...

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...

Η BMW ανακαλεί 56.894 5-Series και 7-Series

Η BMW ανακαλεί 56.894 αυτοκίνητα Σειράς 5, i5, Σειράς 7 και i7 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 9 Ιουνίου 2022 και 1 Σεπτεμβρίου 2023 επειδή ενδέχεται...
Autoblog.gr