Η BMW ισχυρίζεται πως η υβριδική 7-Series έχει μεγαλύτερη αυτονομία από την αντίστοιχη S-Class

Σχετικά άρθρα

c1260d1b-9390-47d2-bb09-93720e04886f-large

Η Mercedes-Benz S-Class θεωρείται από πολλούς ο βασιλιάς της κατηγορίας των “uber-luxury” οχημάτων και γι’ αυτό, κυκλοφορεί με έναν τεράστιο στόχο στην πλάτη της. Πάρε για παράδειγμα την τελευταία 7-Series της BMW. Είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύει στην S-Class… απλά ο επικεφαλής εξέλιξης της φίρμας, Klaus Froelich, το επιβεβαιώνει:

Όταν λανσαριστεί στην αγορά η 740e plug-in hybrid, θα θέσει νέα standards όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Στόχος μας είναι τα 49 gr/km CO2 και περίπου 40 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.

Να θυμίσουμε ότι η αντίστοιχη S-Class, έχει εκπομπές CO2 της τάξης των 65 gr/km ενώ η ηλεκτρική αυτονομία της δεν ξεπερνά τα 33 χιλιόμετρα. Η BMW δεν αρκείται σε αυτό όμως. Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα 7-Series θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα παρκάρει χωρίς την παρουσία κάποιου ανθρώπου πίσω από το τιμόνι ενώ μία άλλη πρωτιά του μοντέλου, είναι το σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...