Το Audi Q6 στην αγορά το 2018

Σχετικά άρθρα

Audi Q6 teaser image

Σέξι, σπορ, γεμάτο χρηστικότητα“. Με αυτές τις έννοιες ο CEO της Audi, Rupert Stadler χαρακτήρισε το Q6 το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2018. Το ηλεκτρικό Γερμανικό SUV που θα τεθεί απέναντι από το Tesla Model X θα δανείζεται την τεχνολογία του R8 e-tron, με την μπαταρία του να έχει τέτοια χωρητικότητα που θα προσφέρει στο αυτοκίνητο αυτονομία περίπου 500 χλμ.

Το Q6 θα βασίζεται στην MLB πλατφόρμα του VW Group και αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Μία των 300 ίππων και 450 Nm ροπής και μία των 400 ίππων και 650 Nm ροπής, ενώ αργότερα θα προστεθεί και μια “RS-spec” έκδοση, που θα διαθέτει 500 άλογα και 750 Nm ροπής.

Ο Stadler μίλησε και για το Q8, το οποίο θα βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Θα είναι μεγαλύτερο από το νέο Q7 και θα μπορεί να σταθεί απέναντι από το Range Rover SVAutobiography. Το Q8 θα κατασκευαστεί πάνω στην MLB πλατφόρμα, την ίδια που φορά και το Q7 με το αυτοκίνητο να έχει και εκτός δρόμου δυνατότητες, χάρη στη ρυθμιζόμενη αερανάρτηση. Θα απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας, των Η.Π.Α και της Μέσης Ανατολής, εκεί όπου οι κάτοικοι αναζητούν μεγάλα SUV με coupe σχεδιασμό. Αυτός θα δανείζεται στοιχεία από το πρόσφατα παρουσιασμένο Prologue concept.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα