Ο επικεφαλής της Ισπανικής ομοσπονδίας μας λέει πως ο Alonso γνώριζε ότι η Ferrari θα βελτιωθεί

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso.

Με κάθε αγώνα που περνάει και η McLaren-Honda δεν βρίσκεται στις μπροστά θέσεις, η πίεση προς τον Fernando Alonso αυξάνεται. Συναθλητές του και δημοσιογράφοι κρίνουν και κατακρίνουν την επιλογή του να μετακινηθεί από το Maranello στο Woking, με τον επικεφαλής της Ισπανική ομοσπονδίας, Carlos Gracia, να μας λέει πως ο Alonso γνώριζε πως η Scuderia θα βελτιωθεί σημαντικά το 2015, αλλά κάποιες περιστάσεις τον είχαν ήδη ωθήσει προς την έξοδο.

Οι άνθρωποι λένε διαρκώς πως ο Fernando έκανε λάθος που πήγε στην McLaren. Εγώ πιστεύω πως ο Alonso ξεκίνησε μια νέα κατάσταση, που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεταξύ των οπαδών. Ο Fernando ήξερε ότι η Ferrari επρόκειτο να βελτιωθεί πολύ φέτος, αλλά η πορεία του είχε ήδη χαραχθεί […] εξαιτίας πολλών περιστάσεων, κι αυτό ήταν το τέλος μιας ιστορίας.

Θεωρώ ότι ο Fernando θα μπορούσε να έχει κερδίσει αγώνες με αυτό το αυτοκίνητο. Κοιτάξτε την απόδοση του Kimi Raikkonen πέρυσι και στη συνέχεια φέτος, για να δείτε ότι είναι το αυτοκίνητο που έχει βελτιωθεί και όχι οι οδηγοί.

Είναι όμως τόσο απλή η κατάσταση; Πιθανότατα όχι, αφού κι ο Maurizio Arrivabene δήλωσε πως το νέο μονοθέσιο είναι στημένο στα μέτρα του Φινλανδού και τα όσα ζητούσε αυτός από πέρυσι, κι όχι απλά βελτιωμένο για να πάει ταχύτερα.

GP CINA F1/2015

Θυμάμαι ότι ήταν 10 ή 12 Δεκεμβρίου όταν μιλούσα με τον (επικεφαλής σχεδιαστή, Simone) Resta και τον Rory (Byrne), βλέποντας μια εικόνα του αυτοκινήτου. Τους ρώτησα: “Τι μπορείτε να κάνετε για να μεταφερθεί το βάρος λίγο περισσότερο προς τα εμπρός;” Επειδή ο Kimi θέλει να αισθάνεται το αυτοκίνητο με αυτόν τον τρόπο και ο Sebastian θέλει λίγο-πολύ το ίδιο.

Μου είπαν πως χρειάζονταν έξι μήνες και τους ρώτησα τι μπορούν να καταφέρουν μέσα σε τρεις. Απάντησαν ότι πρέπει να εργάζονται λίγο-πολύ ολόκληρη την ημέρα και τη νύχτα και τους είπα εντάξει, θα συνεργαστούμε και θα το κάνουμε.

Σε κάθε περίπτωση, η φετινή κατάσταση δεν αλλάζει εύκολα, παρότι η McLaren-Honda θα φέρει αρκετές αναβαθμίσεις στην Βαρκελώνη, αφού και οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν. Ο Alonso έχει τονίσει από την έναρξη της σεζόν πως είναι διατεθειμένος να κάνει υπομονή, σύμφωνα όμως με τον πρωταθλητή του 1997, Jacques Villeneuve, ο Ισπανός μπορεί να κατέστρεψε την καριέρα του με αυτή του την επιλογή.

Με την κίνηση αυτή, ο Αλόνσο μπορεί να κατέστρεψε την καριέρα του και να μην κερδίσει άλλους τίτλους ή ακόμη και αγώνες. Δούλεψα μαζί τους (σ.σ. εννοεί την Honda) και ξέρω ότι μπορεί να είναι μια πολύ αργή κουλτούρα και αυτό τους αποτρέπει από το να κάνουν ορισμένα πράγματα.

Το ότι έφυγε από την Ferrari, ήταν σαφώς ένα λάθος. Θα μπορούσε να περάσει τρία ή τέσσερα χρόνια μαζί τους και στη συνέχεια να αποσυρθεί ή να πάει στη McLaren, αν ήθελε να κερδίσει μαζί τους, όπως έκανε το 2007.

ΠηγήAs, GMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr