Ο Raikkonen είναι επιτέλους χαρούμενος με τον μηχανικό του

Σχετικά άρθρα

Dave Greenwood Kimi Raikkonen

Η αποχώρηση του Kimi Raikkonen από τη Lotus, στα τέλη του 2013, σήμαινε ότι ο Φινλανδός δε θα είχε μαζί του τον Mark Slade, τον μηχανικό του στην ομάδα του Enstone, αλλά και στη McLaren, όταν ο «Iceman» αγωνίζονταν εκεί. Η Ferrari έπρεπε  να βρει κάποιον που να μπορεί να έχει καλή επαφή με τον Kimi, και, το 2014, ήταν ο Antonio Spagnolo.

Ωστόσο, ο Raikkonen δεν τα πήγαινε τόσο καλά με τον Ιταλό, έτσι η ομάδα του Maranello αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει, κάτι που συνέβη με την πρόσληψη του Dave Greenwood, από τη Marussia. Αυτό αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο τον 35χρονο, καθώς, όπως δηλώνει ο ίδιος, ο Βρετανός μηχανικός έχει κοινά στοιχεία με τον Slade.

Ο Dave είναι πραγματικά έξυπνος και κάνει τα πράγματα όπως ακριβώς πρέπει να γίνουν. Μου είναι πιο εύκολο να δουλέψω μ’ έναν Άγγλο. Ο Dave μού θυμίζει τον Mark. Και οι δύο ξέρουν τι θέλω.

Raikkonen-Slade

Ο Slade συνεχίζει να βρίσκεται στη Lotus, ως μηχανικός του Pastor Maldonado, και πιστεύει πως ο Raikkonen μπορεί να δουλέψει καλύτερα μ’ έναν μηχανικό που είναι Βρετανός, διότι θέλει μικρές και σαφείς αγγλικές εκφράσεις στην ενδοεπικοινωνία.

Δεν γνωρίζω τον Dave Greenwood, αλλά πιστεύω ότι ο Kimi είναι πιο χαρούμενος όταν εργάζεται μ’ έναν Άγγλο μηχανικό αγώνα. Ο Kimi μιλά καλά την αγγλική γλώσσα, έτσι του αρέσει να παίρνει πληροφορίες σε σύντομα και γνήσια αγγλικά. Είμαι σίγουρος πως η συνεργασία δεν είναι τόσο καλή με κάποιον που τα αγγλικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα. Πάντα θα είμαι ένας οπαδός του Kimi, έτσι είμαι χαρούμενος που τον βλέπω να οδηγεί πολύ καλύτερα φέτος.

ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr