Για ακόμη μια φορά η Red Bull απειλεί πως θα αποχωρήσει από την Formula 1, σε περίπτωση που η Renault δε βελτιώσει τον κινητήρα της. Ενώ ομάδες με πολύ μεγαλύτερη ιστορία στη Formula 1, βρέθηκαν να παλεύουν για χειρότερες θέσεις και ανέκαμψαν, η Red Bull λέει, μέσω του Helmut Marko, πως σκοπεύει να τα παρατήσει, αν δεν έχει σύντομα έναν ανταγωνιστικό κινητήρα ή την βοήθεια της Audi.

Αν δεν έχουμε στο άμεσο μέλλον έναν ανταγωνιστικό κινητήρα, τότε ή θα έρθει η Audi ή θα φύγουμε.

Με την παραίτηση του Ferdinand Piech και της γυναίκας του από το Διοικητικό Συμβούλιο του VW Group, είναι πολύ πιθανό ο Γερμανικός όμιλος να θέλει να εισέλθει στη Formula 1. Συζητήσεις τέτοιου είδους δεν ήταν εφικτές μέχρι πρόσφατα, καθώς προσωπικές αντιπάθειες μεταξύ του Piech και του Bernie Ecclestone τις καθιστούσαν αδύνατες. Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull διαβεβαίωσε, ωστόσο, πως δεν υπάρχουν “επίσημες” συνομιλίες ανάμεσα στην ομάδα του και το VW Group, λέγοντας:

Υπάρχουν τόσες πολλές φήμες. Επίσημα δεν έχουν υπάρξει αιτήματα ή συνομιλίες. Ο όμιλος VW πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο υπεύθυνος της VW, ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος και όταν τα λύσουν όλα αυτά, θα σκεφτούν και τους μηχανοκίνητους αγώνες. Μίλησα στο τηλέφωνο, άλλα όχι με τους ανθρώπους που νομίζετε.

Παρότι και ο Luca di Mondezemolo συνδύασε το μέλλον της Red Bull με την Audi, η Αυστριακή ομάδα θα πρέπει -βάση συμβολαίου- να παραμείνει στη Formula 1 μέχρι το 2020, ενώ η συμφωνία της με τη Renault λήγει μετά το 2016. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του Γερμανικού ομίλου εταιριών, η επιθυμία του Rupert Stadler (Διευθύνων Συμβούλου της Audi) να εισέλθει η Audi στην F1, απορρίφτηκε από τον Piech, ο οποίος τον Ιανουάριο άσκησε το τελευταίο του βέτο επί του θέματος.

Rupert Stadler

Τι απάντησε ο Stadler, σχετικά με την είσοδο της Audi στη Formula 1;

Δεν μπορώ να απαντήσω κάτι τέτοιο. Είναι κάτι το οποίο κοιτάμε, αλλά από την άλλη πάντα το κοιτούσαμε, όπως και τόσα άλλα διαφορετικά πράγματα. Δεν μπορώ, όμως, να πω ναι ή όχι.