Δοκιμαστής Force India: Πιο δύσκολο σωματικά το GP2

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One Testing - Barcelona Test - Day One - Barcelona, Spain

Ο Nick Yelloly οδήγησε στις χθεσινές δοκιμές για λογαριασμό της Force India και πήρε την πρώτη του γεύση από μονοθέσιο Formula 1. Μάλιστα, ο νεαρός οδηγός του GP2 τόνισε πως βρήκε την όλη εμπειρία πιο εύκολη απ’ ό,τι περίμενε, μένοντας ιδιαίτερα στην σωματική καταπόνηση των μονοθεσίων. Και μπορεί τα μονοθέσια της F1 να είναι ταχύτερα από την μικρότερη κατηγορία (περίπου 6 δευτερόλεπτα), όμως η έλλειψη υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης στα μονοθέσια του GP2, κάνει τα τελευταία, σύμφωνα με τον Yelloly, πιο δύσκολα στην οδήγηση.

Ήταν πιο εύκολο από ό,τι περίμενα. Οι διαδρομές που έκανα στον προσομοιωτή, με βοήθησαν αρκετά με την απόδοσή μου και από την άποψη του να συνηθίσω το αυτοκίνητο πραγματικά νωρίς.

Η μεγαλύτερη αλλαγή για μένα ήταν το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, πόσο πιο εύκολο είναι σε σύγκριση με το αυτοκίνητο του GP2, σωματικά. Σκέφτηκα ότι θα είναι πιο δύσκολο, αλλά πραγματικά το βρήκα αρκετά εύκολο, οπότε αυτό ήταν ωραίο. Ήταν υπέροχο να δουλεύεις με όλους τους μηχανικούς, αφού έχεις τόσους πολλούς σε σχέση με GP2, πράγμα που αποτελεί μία από τις κύριες διαφορές.

Το γεγονός πως ο Yelloly εγκλιματίστηκε τόσο εύκολα στο μονοθέσιο της F1, όπως ακριβώς και οι άλλοι δοκιμαστές και πρωτοεμφανιζόμενοι οδηγοί, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα στην φαρέτρα όσων ζητούν εναγωνίως αλλαγές από το 2017. Αλλαγές που θα πρέπει να κάνουν τα μονοθέσια ταχύτερα, ομορφότερα και πολύ πιο δύσκολα στην οδήγηση. Αν και απ’ ότι είδαμε, οι ομάδες έχουν δεύτερες σκέψεις επ’αυτού. Ένας άνθρωπος που εμμένει στις απόψεις του, είναι ο Jacques Villeneuve, ο οποίος συνεχίζει να κριτικάρει τον Verstappen και τη νέα μόδα των νεαρών οδηγών.

Jacques Villeneuve

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι λάθος. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορος είναι. Είναι λάθος. Φυσικά θα γίνει καλός και όλα αυτά, αλλά εδώ είναι Formula 1. Δεν είναι σχολείο, δεν είναι νηπιαγωγείο. Αυτό είναι το μόνο μου θέμα, με όλο αυτό το πράγμα. Είναι κακό για τη Formula 1. Είναι αρκετά τυχερός (ο Verstappen) που κατάφερε να μπει στην Formula 1 και σε μια ομάδα όπου δεν χρειάζεται να φέρει χρήματα ή να πιεστεί. Έτσι, για τον ίδιο είναι το καλύτερο δυνατό σχολείο.

Έχει κάνει καλή δουλειά, αλλά ποιόν θα επιλέγατε ανάμεσα σε αυτόν και τον Carlos Sainz; Δεν είναι ακόμη σαφές. Κάθε χρόνο στην αρχή της σεζόν ακούμε: “Αυτός είναι ο επόμενος πρωταθλητής” και έξι μήνες αργότερα, κανείς δεν μιλάει γι ‘αυτόν. Το ίδιο συνέβη και με τον Kevin Magnussen την τελευταία χρονιά. Επομένως, απλά περιμένετε. Περιμένετε δύο χρόνια.

Άσχετα από το εάν συμφωνώ ή διαφωνώ, πρέπει να παραδεχτώ πως τα λεγόμενα του Villeneuve έχουν σωστή βάση. Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε πως αυτή την εβδομάδα αναμένεται και η συνάντηση μεταξύ των ομάδων, που θα μας δώσει περισσότερη τροφή για σκέψη και συζήτηση, γύρω από μελλοντικές αλλαγές.

ΠηγήGPUpdate (1)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...