Στη δύναμη γυρνά τον διακόπτη η Honda από τον επόμενο αγώνα

Σχετικά άρθρα

McLaren-Honda

Χρειάστηκε να φτάσουμε στον 6ο αγώνα της σεζόν για να δούμε τη McLaren στη βαθμολογούμενη 10άδα. Η βρετανική ομάδα εκμεταλλεύθηκε τις χαμηλές απαιτήσεις του Μονακό σε δύναμη του power unit και σε αεροδυναμική απόδοση, με αποτέλεσμα ο Jenson Button να πάρει τους 4 βαθμούς της 8ης θέσης, ενώ, αν ο Fernando Alonso είχε ένα απροβλημάτιστο Σαββατοκύριακο, η Macca θα μπορούσε να πάρει ακόμα περισσότερους βαθμούς.

Ο περασμένος αγώνας, όμως, είναι μέρος της ιστορίας και οι Honda και McLaren προετοιμάζονται για τη συνέχεια. Το επόμενο Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά, με το Circuit Gilles Villeneuve ν’ απαιτεί από τα μονοθέσια δύναμη κι ευστάθεια κατά τη διάρκεια των πολύ βίαιων φρεναρισμάτων. Η Honda φροντίζει να κάνει κάτι γι’ αυτό, όπως λέει ο επί κεφαλής των Ιαπώνων, Yasuhisa Arai. Πλέον, με τους αγώνες που ακολουθούν, το μυαλό τους πρέπει να είναι περισσότερο στη δύναμη, έτσι οι τροποποιήσεις που θα κάνουν στον RA615H θα έχουν άμεση σχέση με αυτό.

Νιώθω ότι έχουμε ξεκινήσει, επιτέλους. Βελτιωνόμαστε αγώνα με τον αγώνα. Ελπίζω ότι, στους επόμενους αγώνες, θα σημειώσουμε καλή πρόοδο για να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα, να πάμε στο βάθρο. Αυτό εύχομαι και ίσως μπορούμε να το κάνουμε. Είχαμε την κατάλληλη οδηγική συμπεριφορά στο Μονακό, επειδή η δύναμη δεν είναι τόσο σημαντική, η χρήση του γκαζιού ήταν μερική και όχι στο τέρμα, έτσι ήταν μια ευαίσθητη περιοχή και είχαμε πολύ καλή οδηγησιμότητα για τον Jenson και τον Fernando. Είχαν καλή αίσθηση.

Yasuhisa Arai

Ο Καναδάς είναι μία πίστα που χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Αλλά, είναι, επίσης, μια βίαιη με τα φρένα πίστα, έτσι το φρενάρισμα και η ανάκτηση ενέργειας είναι πολύ σημαντικά, ενώ έχουμε και καλή οδηγική συμπεριφορά. Ξέρω ότι θα χρειαστούμε περισσότερη δύναμη, αλλά δε θα είναι εύκολο να το κάνουμε. Έχει να κάνει με τη δύναμη από την MGU-K σε τέτοιες πίστες υψηλής ταχύτητας.

Ξέρουμε, επίσης, ότι η Honda δε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις «μάρκες» για τη βελτίωση του power unit της πριν από τον Ιούλιο, ωστόσο ο Ιάπωνας παραδέχεται ξανά πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο, ενώ γίνονται και συζητήσεις με τη McLaren για το θέμα αυτό.

Δεν έχουμε ακόμα σχέδιο, δεν έχουμε αποφασίσει πότε θα χρησιμοποιήσουμε τις «μάρκες». Εξαρτάται από τη στρατηγική μας. Θα συζητήσουμε με τη McLaren σε ποιον αγώνα θα το κάνουμε.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr