Από τον Ιούλιο και μετά η Honda θα χρησιμοποιήσει «μάρκες» για τον κινητήρα της

Σχετικά άρθρα

Honda F1

Η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση σχεδόν σε όλα τα μονοθέσια ήρθε στο Ισπανικό Grand Prix, όπως συμβαίνει παραδοσιακά κάθε χρόνο. Βέβαια, στα αναβαθμισμένα εξαρτήματα που είχαν οι ομάδες μαζί τους ήταν και οι κινητήρες, ωστόσο κανένας από τους κατασκευαστές δεν χρησιμοποίησε τις διαθέσιμες μάρκες, οι οποίες αποσκοπούν κυρίως σε βελτιωμένη απόδοση.

Πριν από την έναρξη της σεζόν, διαβάσαμε για τις μάρκες που έχει στη διάθεσή του καθένας από τους 4 κατασκευαστές, και τα νούμερα που είχες δει τότε δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Το ερώτημα για πολλούς είναι πότε θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούνται αυτές οι μάρκες. Η Ferrari πιθανότατα θα το κάνει από το Grand Prix στον Καναδά, η Mercedes δε βιάζεται, η Renault δίνει προτεραιότητα στην αξιοπιστία, όσον κι αν πιέζει η Red Bull, ενώ η Honda θα καθυστερήσει λίγο ακόμα, όπως δηλώνει ο επί κεφαλής της Honda Motorsports, Yasuhisa Arai.

Δε θα είχε νόημα να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε από τώρα τις μάρκες. Θα τις χρησιμοποιήσουμε όταν ξέρουμε ότι θα έχουμε κέρδος και αυτό θα γίνει λίγο μετά τις δοκιμές. Μελετάμε το ενδεχόμενο να τις χρησιμοποιήσουμε όλες για μία αναβάθμιση, αλλά δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα.

Για τις δοκιμές που λέει ο Ιάπωνας, εννοεί το δεύτερο ενδιάμεσο τεστ στις 23 και 24 Ιουνίου, μετά από το Αυστριακό Grand Prix. Μετά το δεύτερο και τελευταίο τεστ, επόμενη στάση είναι το Βρετανικό Grand Prix, στις 3-5 Ιουλίου και είναι αυτονόητο ότι η Honda θέλει αρχικά να βελτιώσει την αξιοπιστία του RA615H. Στη συνέχεια, θα μπορέσει να κοιτάξει τη βελτίωση της απόδοσής του, αξιοποιώντας καλύτερα τα δεδομένα που θα πάρει μέχρι τότε.

ΠηγήMarca

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...