Hulkenberg: Στο WEC πιέζεις συνεχώς στο όριο

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Monaco Grand Prix - Sunday - Monte Carlo, Monaco

Ο Nico Hulkenberg πάντρεψε στο πρόγραμμά του για το 2015 τόσο την Formula 1, όσο και το πρωτάθλημα αντοχής WEC. Ο Γερμανός πιλότος περιμένει εδώ και χρόνια μια πρόταση από κάποια μεγάλη ομάδα στην F1, όμως ο καιρός περνά και αυτή δεν έρχεται, έτσι, θέλοντας να δοκιμάσει και κάτι καινούριο, αποδέχθηκε την πρόταση της Porsche, με την οποία θα συμμετάσχει και στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Στην πίστα του Spa ο Hulkenberg είχε την πρώτη του αγωνιστική εμπειρία στους αγώνες αντοχής και με τα μονοθέσια της F1 να γίνονται πιο αργά κι αυτά του WEC όλο και ταχύτερα, του ζητήθηκε να τα συγκρίνει. Ο Nico έδωσε μια διπλωματική απάντηση στην ερώτηση, όμως, στάθηκε στο κομμάτι της πίεσης, τονίζοντας πως στους αγώνες αντοχής πιέζεις στο όριο για περισσότερη ώρα!

Είναι σαν να θέλεις να συγκρίνεις μήλα και αχλάδια. Ναι, και τα δυο είναι μηχανοκίνητα σπορ, αλλά είναι σαν δυο διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια.

Στους χρόνους δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά (σ.σ. στο Spa τα περσινά μονοθέσια είναι περίπου 5 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τα φετινά αυτοκίνητα του WEC). Στο WEC η Eau Rouge είναι με τέρμα γκάζι, απλά στο φρενάρισμα το έξτρα βάρος σε καθυστερεί λίγο. Όμως, με την τετρακίνηση και το traction control, βγαίνεις ταχύτερα από τις στροφές, ενώ στην F1 πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με το δεξί σου πόδι.

(Στο WEC) Δεν γυρνάς χωρίς να πιέζεις. Πιέζεις όλη την ώρα. Τα ελαστικά είναι πολύ ανθεκτικά. Δεν χρειάζεται συνεχώς να τα προσέχεις. Φυσικά, το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης βοηθά ώστε να τα κρατήσεις περισσότερο σε καλή κατάσταση.

PA1693156.0003

Αυτή η μετατροπή της F1 σε αγώνα αντοχής μιάμισης ώρας και του WEC σε αγώνα sprint πολλών ωρών, έχει κάνει τους πιλότους της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ να κοιτάζουν με άλλο μάτι το WEC. Σύμφωνα με έναν άλλο πιλότο της Porsche, τον Romain Dumas, μέχρι και ο πρωταθλητής Lewis Hamilton έχει εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα των αυτοκινήτων αντοχής.

Νομίζω ότι όλοι οι οδηγοί της F1 κοιτούν τώρα το WEC, επειδή τα αυτοκίνητά μας είναι πολύ γρήγορα. Μίλησα πρόσφατα με τον Lewis Hamilton στις Κάννες και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν: “Ωω, τα αυτοκίνητα σας είναι τόσο γρήγορα!”.

Νομίζω ότι στην αρχή ο Nico σκέφτηκε ότι θα ήταν πιο εύκολο από ό,τι η F1. Τώρα, όμως, βλέπει ότι είναι σοβαρά τα πράγματα. Πάντως, πιστεύω πως αν είσαι αρκετά καλός οδηγός, μπορείς να προσαρμοστείς αρκετά εύκολα.

Στις άμεσες προτεραιότητες της F1 για το μέλλον, φαίνεται πως είναι τα ταχύτερα μονοθέσια. Ο ρυθμός τα τελευταία δυο χρόνια έχει πέσει πάρα πολύ, κι αυτό δεν αρέσει καθόλου στους πιλότους, με τον Kimi Raikkonen να είναι ο επόμενος που θα ήθελε να δει ξανά τις ταχύτητες του παρελθόντος.

Θέλω να πω πως, προφανώς κάτι πρέπει να αλλάξει στο μέλλον για να γίνουν πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα, αλλά επίσης και με μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς (τους οδηγούς). Θα ήταν ωραίο να δούμε τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν πιο γρήγορα.

ΠηγήAMuS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr