BMW 7-Series 2016 leaked photos (1)

Αργότερα μέσα στην ημέρα η BMW θα παρουσιάσει τη νέα Σειράς 7, αλλά ήδη διέρρευσαν HD φωτογραφίες της νέας γερμανικής λιμουζίνας. Με εξελικτική σχεδίαση, η νέα 7αρα αντλεί στοιχεία από το Vision Future Luxury concept και το Gran Lusso Coupe, με το αυτοκίνητο να διαθέτει λεπτά LED/λέιζερ μπροστά φωτιστικά σώματα, προεξέχουσα χρωμιομένη μάσκα, και στο πίσω μέρος συναντάμε διπλές χρωμιομένες απολήξεις και χρωμιομένα διακοσμητικά.

BMW 7-Series 2016 leaked photos (2)

Όπως μάθαμε τον Απρίλιο, η νέα γενιά της Σειράς 7 (G11) είναι κατασκευασμένη πάνω στη νέα πλατφόρμα CLAR, και είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας (μετά τα i3 και i8) που κάνει χρήση CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer), αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής. Το σώμα της 7άρας να έχει και αυτό μέρη από carbon, με το συνολικό βάρος της να είναι μέχρι 130 κιλά λιγότερο κατά μέσο όρο -ανάλογα της έκδοσης- από τη προηγούμενη γενιά, κάτι που σημαίνει περίπου 15% ελαφρύτερο. Θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, μια με κανονικό μεταξόνιο (G11) και μια με μακρύ (G12), το οποίο θα είναι κατά 13 εκατοστά μακρύτερο.

BMW 7-Series 2016 leaked photos (4)

Στο εσωτερικό υπάρχει σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών (gesture control), το οποίο μέσω ενός 3D αισθητήρα τοποθετημένο στην οροφή του αμαξώματος, και κοντά στον εσωτερικό καθρέφτη, θα μπορεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο πεδίο να αναγνωρίζει κινήσεις από τα χέρια του οδηγού. Με αυτές θα μπορείς να ρυθμίζεις την ένταση του ηχοσυστήματος, να απαντάς στο τηλέφωνο και πολλά άλλα, κάνοντας θεωρητικά τη ζωή του οδηγού πολύ πιο εύκολη.

BMW 7-Series 2016 leaked photos (9)

Νέο είναι και iDrive που πλέον διαθέτει οθόνες αφής αλλά θα μπορεί να χειρίζεται και με τα κλασικά κουμπιά. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τους μπροστά επιβάτες είναι επίσης νέο, ενώ υπάρχει ένα προαιρετικό σύστημα πληροφόρησης για τον συνοδηγό, εντελώς ανεξάρτητο από αυτό του οδηγού. Μετά το i8, η BMW θα διαθέτει στη καινούρια 7άρα το “Display Key” κλειδί. Όπως δηλώνει και το όνομα του, αυτό θα προσφέρει χρήσιμες οδηγίες μέσω της μικρής ενσωματωμένης οθόνης του, ενώ θα μπορεί να παρκάρει μόνο του, ή να ξεπαρκάρει από κάποιο parking χωρίς τη παραμικρή επέμβαση του οδηγού, αντίστοιχο με εκείνο που παρουσιάστηκε στη CES. Ακόμα θα εξοπλίζεται με αρκετές επιπλέον τεχνολογίες, όπως το βελτιωμένο Active Driving Assistant και πολλά άλλα.

BMW 7-Series 2016 leaked photos (10)

Το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης θα ρυθμίζει τις παραμέτρους του αυτοκινήτου αυτόματα, και θα μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο χωρίς τη παρέμβαση του οδηγού σε ταχύτητες μέχρι 210 χλμ/ώρα. Μάλιστα, έχουν διαρρεύσει και οι τιμές της στην Αυστρία.

Μηχανικά, το στιβαρό σασί του αυτοκινήτου θα πατάει σε αερανάρτηση, με τις κινήσεις της κάθε μια να γίνεται σε δύο άξονες, έτσι ώστε να προσφέρει εξαιρετική άνεση στους επιβάτες, αλλά και να ρυθμίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του οδηγού, μέσω του στάνταρ Dynamic Damper Control. Επιπλέον, διαθέτει ηλεκτρομηνικές αντιστρεπτικές ράβδους, που θα περιορίζουν κατά πολύ τις κλίσεις του αμαξώματος.

BMW 7-Series 2016 leaked photos (7)

Θα εφοδιάζεται με νέα γενιά εξακύλινδρων κινητήρων 3-λίτρων, χωρίς να ανακοινώνονται τα ακριβή επίσημα χαρακτηριστικά. Ξέρουμε, όμως, ότι βασικό μοντέλο θα είναι η 730i η οποία θα φορά τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με κωδική ονομασία B48B20O0 απόδοσης 260 ίππων, με τον εν λόγω κινητήρα να προσφέρεται μόνο στην έκδοση με το κανονικό μεταξόνιο. Ακολουθούν οι εκδόσεις 740i και 740Li με τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα B58B30M0 απόδοσης 330 ίππων, με τις εκδόσεις 750i και 750Li να φορούν τον οκτακύλινδρο 4,4-λίτρων V8 N63B44O2 κινητήρα απόδοσης 460 ίππων. Οι κορυφαίες 760i και 760 Li θα εξοπλίζονται με τον V12 6,6-λίτρων N74B66U1 κινητήρα προερχόμενος από τις Rolls-Royce Ghost και Wraith, απόδοσης 570-600 ίππων.

BMW 7-Series 2016 leaked photos (3)

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, η έκδοση 730d αποδίδει 272 άλογα, ενώ θα υπάρχουν και οι 740d και 750d. Στη γκάμα θα υπάρχει και η 730e, plug-in υβριδική έκδοση, απόδοσης 275 ίππων, και τις 740e και 740 Le απόδοσης 400 ίππων. Όλες οι υβριδικές εκδόσεις θα συνδυάζονται με 9αρι αυτόματο κιβώτιο, θα είναι τετρακίνητες, με την 730e να έχει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ και τις 740e και 740 Le να μπορούν να διανύσουν 100 χλμ μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες τους.

BMW 7-Series 2016 leaked photos (8)

Ανανεωμένο θα είναι και το 8-τάχυτητο αυτόματο κιβώτιο Steptronic της ZF, που διαθέτει μέρη με λιγότερη τριβή, ενώ η μετάδοση του αυτοκινήτου χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο GPS για να επιλέξει την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο, ώστε να καταναλώνεται λιγότερο καύσιμο. Η μετάδοση της κίνησης θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα, ενώ μερικές θα προσφέρονται και με το σύστημα τετρακίνησης xDrive.