Έρευνα: Οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο για τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

rinspeed-xchange-concept-54

Η NerdWallet έκανε μια νέα έρευνα στην οποία θέλησε να μάθει την άποψη του αγοραστικού κοινού σχετικά με τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.028 άνθρωποι -52% γυναίκες και 48% άνδρες- έδειξαν πως το 49% των ερωτηθέντων δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο. Το 50% των ανδρών δήλωσε πως ενδιαφέρεται για την αγορά ενός αυτόνομου αυτοκινήτου, έναντι του 37% των γυναικών.

Η ανησυχία του 55% των γυναικών είναι η ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών και ανέρχεται στο 37%. Μόλις το 6% των ερωτηθέντων δήλωσε πρόθυμο να βάλει το παιδί του μέσα σε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο ώστε να το πάει στο σχολείο. Επίσης το 44% των ανδρών δήλωσε πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα πάρουν την “μαγεία της οδήγησης”, με μόλις το 23% των γυναικών να συμμερίζεται την άποψη αυτή.

Μόλις το 3% των ερωτηθέντων δήλωσε σίγουρο πως θα αγόραζε σήμερα ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, με το 50% να δηλώνει πως δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα χρήματα για αυτόνομη τεχνολογία. Τέλος, οι περισσότεροι άνθρωποι είπαν πως θα περιμένουν τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη, για να εξετάσουν τη πιθανότητα αγοράς ενός αυτόνομου οχήματος.

ΠηγήNerdwallet

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...