Κι ο Lauda συμφωνεί με τον Raikkonen για ταχύτερα μονοθέσια και περισσότερο ρίσκο

Σχετικά άρθρα

Niki Lauda

Ο Φινλανδός οδηγός της Ferrari πρόλαβε και οδήγησε τα ταχύτερα μονοθέσια στην ιστορία του σπορ (2004-2005), ζητώντας να πραγματοποιηθούν αλλαγές, ώστε η Formula 1 να γίνει πιο γρήγορη και άρα πιο επικίνδυνη. Την ίδια άποψη με τον Raikkonen έχουν κι αρκετοί ακόμη πιλότοι, αλλά και ο Niki Lauda. Ο Αυστριακός θέλει να δει περισσότερο ρίσκο και θέαμα, που μπορεί να έρθει από τα ταχύτερα μονοθέσια, χωρίς όμως τεχνητούς κανονισμούς, όπως προτείνει ο Bernie Ecclestone.

Όταν ανέβηκα από την Formula 2 στη Formula 1, χέστ*κ@ πάνω μου. Θα πρέπει να είναι για τους άνδρες να οδηγούν, όχι μόνο για πιτσιρικάδες που μπορούν να παίξουν με τα κουμπιά στο τιμόνι. Μόνο οι οδηγοί με την μεγαλύτερη ικανότητα, και εννοώ πραγματική οδηγική ικανότητα, θα πρέπει να είναι στη Formula 1.

Πλέον υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος έλεγχος, πάρα πολλοί κανόνες, και όχι αρκετοί χαρακτήρες. Οι μηχανικοί και οι κατασκευαστές πρέπει να έχουν ελευθερίες. Αυτό που είναι σημαντικό, ωστόσο, θα πρέπει να είναι (τα μονοθέσια) πιο δύσκολα στην οδήγηση.

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον τροχό. Οι οδηγοί πρέπει να έχουν το χέρι τους στο συμπλέκτη, και όχι απλά να οδηγούν το αυτοκίνητο από τα κουμπιά, όπως τώρα. Το ανώτατο όριο (στην ταχύτητα) και ο παράγοντας ρίσκο έχουν χαθεί εντελώς.

Lauda Austrian GP 2014

Όχι, δεν θα πρέπει να γίνει πιο επικίνδυνη. Να εμπλέκει όμως περισσότερο ρίσκο. Δεν λέω ότι η ασφάλεια πρέπει να παραμεληθεί. Αλλά αυτή τη στιγμή, αν τα αυτοκίνητα ήταν πιο γρήγορα, τότε η συγκίνηση τόσο για τους οδηγούς, όσο και τους θεατές, θα ήταν αυτομάτως μεγαλύτερη. Κατά αυτόν τον τρόπο, πρέπει να πάμε πίσω.

Όμως, κάθε είδους χειραγώγηση είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε ένα άθλημα. Εννοώ τα τεχνητά στοιχεία, όπως η αντιστροφή του grid ή η προσθήκη βάρους στα αυτοκίνητα, όπως έχει προτείνει ο Bernie Ecclestone. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Ένα από τα θέματα που έχουν προκύψει με τον περιορισμό στα καύσιμα, είναι η εξοικονόμηση που αναγκάζονται να κάνουν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς θεατές, αλλά δεν φέρεται να επηρεάζει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Lewis Hamilton, σύμφωνα με τον οποίο η F1 έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που ένας γύρος στο 100 τοις εκατό, είναι πιο εύκολος από το να σώσεις καύσιμο.

Εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου. Πλέον αυτό είναι το όνομα του παιχνιδιού. Όταν το ακούω (να σώσω καύσιμο), προσπαθώ να το κάνω καλύτερα από ό,τι όλοι οι άλλοι πίσω μου. Τόσο απλά. Φαντάζομαι, όμως, πως οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν.

Ακόμα πιέζουμε στο όριο, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνική του lift and coast. Είναι απλά ένα διαφορετικό στυλ οδήγησης. Αν κάνεις λάθος, μπορεί να χάσεις πολύ χρόνο και να μπλοκάρεις τα φρένα. Είναι πραγματικά ευκολότερο για μένα να κάνω γύρους κατατακτηρίων.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr