Η Force India πιστεύει σε ακόμα καλύτερη ανταγωνιστικότητα στην Ουγγαρία

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Practice Day - Silverstone, England

Το μεγάλο βήμα έκανε επιτέλους η Force India στην VJM08. Το ινδικό μονοθέσιο παρουσιάστηκε με πολλές αναβαθμίσεις στο Βρετανικό Grand Prix, ωστόσο τ’ αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα ήθελε η ομάδα κι ένας λόγος γι’ αυτό είναι το γεγονός πως οι μηχανικοί δεν γνώριζαν ακόμα καλά τα νέα εξαρτήματα, ώστε να επιλέξουν καταλληλότερες ρυθμίσεις, κάτι που πάντα ρίχνει τους χρόνους.

Τρεις περίπου εβδομάδες είχαν στη διάθεσή τους οι τεχνικοί της Force India, προκειμένου ν’ αναλύσουν όλα τα δεδομένα που πήραν από τον αγώνα στο Silverstone. Αυτό αναμένεται να κάνει ακόμα ταχύτερη και πιο ανταγωνιστική την VJM08, όπως λέει ο Nico Hulkenberg, ενώ ο Γερμανός θεωρεί ότι η φύση της πίστα και τα μαλακότερα ελαστικά (μαλακή και μέση γόμα) θα είναι ακόμα μία σημαντική βοήθεια.

Μετά από τους πρώτους γύρους με το νέο μονοθέσιο, ήξερα ότι κάναμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και είχα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Πρέπει προφανώς να συνεχίσουμε να εξερευνούμε το πακέτο, αλλά ήταν ικανοποιητικό ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι μας. Οι μηχανικοί πέρασαν τις τελευταίες εβδομάδες μπαίνοντας βαθιά μέσα στα δεδομένα, διότι δεν μπορούμε να παραμένουμε ακίνητοι.

Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να παίρνουμε περισσότερη απόδοση από το μονοθέσιο. Έχουμε καλή αίσθηση στην ομάδα και νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί αυτό το 3ήμερο. Οι στροφές μέσης και χαμηλής ταχύτητας θα πρέπει να μας ταιριάζουν, και οι επιλογές των ελαστικών είναι μαλακότερες από το Silverstone, κάτι που θα πρέπει να μας βοηθήσει.

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Practice Day - Silverstone, England

Με τον οδηγό του συμφωνεί το αφεντικό της ομάδας, Vijay Mallya. Ο Ινδός είναι ικανοποιημένος με την απόδοση του βελτιωμένου μονοθεσίου, ωστόσο ξέρει πως οι μηχανικοί του θα πρέπει να εργαστούν πάνω σε αυτό, τη στιγμή που βλέπει ότι μπορούν να διατηρήσουν την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Το ντεμπούτο του B-spec μονοθεσίου ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας και είχε την πρόοδο που περιμέναμε. Είναι μια ώθηση για όλους στην ομάδα και κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση για το δεύτερο μισό της σεζόν. Στους επόμενους αγώνες, θα δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε ακόμα περισσότερη απόδοση και να χτίσουμε στη δυναμική.

Ο διπλός τερματισμός στους βαθμούς στο Silvestone μάς εδραίωσε στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα. Πήραμε 28 βαθμούς τους τελευταίους 4 αγώνες και είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουμε περισσότερους βαθμούς στην Βουδαπέστη.

Στην αρχή της σεζόν, είπαμε ότι στοχεύουμε στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και τώρα μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας εφικτός στόχος. Τώρα κοιτάζουμε τις ομάδες που είναι μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε κι άλλο τη διαφορά.

ΠηγήForce India

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...