Διαθέσιμο και ως sedan το επόμενο GT-R;

Σχετικά άρθρα

r35_gtr_badge_by_gojirars-d66lpig

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του Nissan GT-R μας έρχονται από την Ιαπωνία τόσο σχετικά με την εξέλιξη του μοντέλου, όσο και με την γκάμα του. Ξεκινώντας από το πρώτο, πηγή κοντά στη Nissan ανέφερε ότι το “R&D του επόμενου GT-R μεταφέρθηκε στη Β. Αμερική και την Ευρώπη”. Σύμφωνα με την πηγή, οι δύο περιοχές θεωρείται πως είναι πολύ πιο ενεργές στους τομείς του motorsport και της κουλτούρας από την Ιαπωνία και αιτιολόγησε αυτή την άποψη λέγοντας ότι πρωτότυπα όπως το Infiniti Emerge σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη ενώ το αγωνιστικό GT-R LM Nismo εξελίχθηκε στις Η.Π.Α., όπως και το ZEOD RC.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται δουλειά στην Ιαπωνία. Απλά το μεγαλύτερο μέρος φαίνεται να έχει μεταφερθεί εκτός της χώρας. Ειδικότερα στην Ευρώπη, η συνεργασία της Nismo με την Williams Advanced Engineering λέγεται πως συνεχίζεται και αυτή ακριβώς η εταιρία έχει αναλάβει σημαντικό μέρος της δουλειάς. Όσον αφορά στο δεύτερο κομμάτι, η πηγή ανέφερε:

Η έρευνα μας δείχνει ότι υπάρχει κίνηση των κατασκευαστών αυτοκινήτων επιδόσεων προς τα τετράθυρα sedans. Εκτός από τα παραδοσιακά sedan επιδόσεων της Mercedes, BMW και Audi, κοιτάξτε τις πιο πρόσφατες Porsche Panamera, Aston Martin Rapide και ακόμα και την Lamborghini Estoque.

Όμως το GT-R δεν θα σταματήσει στην προσθήκη δύο θυρών. Φαίνεται πως θα μεταφερθεί από τη Nissan στην Infiniti ώστε να πλασαριστεί ως premium και να κοντράρει τις Mercedes-AMG, M GmbH και Quattro GmbH. Υπόψιν, δεν θα σταματήσει να προσφέρεται ως coupe… απλά θα υπάρχει και η τετράθυρη εναλλακτική αντικαθιστώντας υπό μία έννοια το Q50 Eau Rouge project.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...