Η επόμενη γενιά του Nissan GT-R θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία από την Williams

Σχετικά άρθρα

Nissan GT-R logo (1)

Στα τέλη του Ιουνίου μάθαμε επίσημα –και σχεδόν από το πουθενά- πως η Nissan και η Williams θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας από το 2014 και μετά, νέα Nismo μοντέλα. Αυτά, ήταν χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία πολύ καλά νέα για όλους τους petrolhead καθώς η Williams έχει τρομερή εμπειρία στην αεροδυναμική, στις προσομοιώσεις και στην τεχνολογία υλικών και έχει αποδείξει την αξία της τόσο στις πίστες, με τους 9 τίτλους κατασκευαστών που έχει κατακτήσει, όσο και στον δρόμο με αυτοκίνητα όπως το Clio Williams του 1993 αλλά και η Jaguar C-X75.

Αυτοί που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, θα έχουν παρατηρήσει επίσης το καμουφλαρισμένο Nissan GT-R Nismo που γυρνάει στο Nurburgring και το οποίο θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τι δουλειά έχει γίνει σε αυτό από την Williams –αν έχει γίνει-. Το τελευταίο κομμάτι του παζλ, είναι η κατοχύρωση από πλευράς Nissan του ονόματος “R-Hybrid” στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Βλέπετε τα κομμάτια να παίρνουν τη θέση τους σιγά-σιγά; Τελευταίες πληροφορίες θέλουν λοιπόν την νέα γενιά Nissan GT-R, που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2015 ως μοντέλο 2016, να επωφελείται από το υβριδικό σύστημα της Williams –αυτό που χρησιμοποιούν ήδη η Porsche και η Audi– ώστε να αυξήσει την ιπποδύναμη αλλά και την οικονομία καυσίμου του GT-R. Φυσικά, αυτή δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή καθώς περιμένουμε ειδικά αεροδυναμικά κομμάτια, νέα υλικά, σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, μέχρι και σύστημα Stop/Start!

Μέχρι τότε, θα πρέπει να «αρκεστούμε» στο GT-R Nismo που, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, θα κάνει το 0-100 σε δύο δευτερόλεπτα, χάρη στον ισχυρότερο κινητήρα και το μειωμένο βάρος. Η Nismo έκδοση του Nissan GT-R θα παρουσιαστεί επίσημα στο Tokyo Motor Show τον επόμενο μήνα ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014.

[Πηγή: Carsales.com.au]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...