728411

Οι Ιάπωνες είναι και πάλι αρκετά υπολογίσιμη δύναμη στη κατηγορία των supercar, και τα νέα Nissan GT-R και Honda NSX είναι ότι καλύτερο έχουν να επιδείξουν. Το αμερικάνικό Motor Trend πήρε τον ανανεωμένο Godzilla και το παραθέτει απέναντι στο νέο NSX, για να μας δείξει πιο είναι καλύτερο.

Να θυμίσω ότι το υβριδικό σπορ αυτοκίνητο της Honda, διαθέτει ένα νέο τοποθετημένο κατά μήκος, twin-turbo, DOHC έξακύλινδρο κινητήρα 3,5 λίτρων, σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) εννέα ταχυτήτων, που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτό το μοντέλο. Στο πίσω μέρος, εδράζεται ένα Direct Drive Motor, που στεγάζεται μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο βελτιώνει την απόδοση του ιαπωνικού μοντέλου κατά την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και μεταξύ των αλλαγών σχέσεων του κιβωτίου. Επιπλέον, οι μπροστινοί τροχοί του NSX συνδέονται ανεξάρτητα, με δύο παράλληλους ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης, οι οποίοι παρέχουν άμεση ροπή με το συνδυασμό όλων των παραπάνω να κάνουν το σύνολο να αποδίδει μέγιστη ισχύ 581 ίππων.

Από την άλλη, το Nissan GT-R MY2017 παίρνει κίνηση από τον V6 biturbo 3,8-λίτρων κινητήρα απόδοσης 570 ίππων με 637 Nm ροπής, με το αυτόματο κιβώτιο να στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ αναλυτικές λεπτομέρειες για το ανανεωμένο GT-R μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το άρθρο.