Symonds: Ο Massa έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας

Σχετικά άρθρα

W89P7217

Έπειτα από τον χαμένο τίτλο του 2008, το ατύχημα στην Ουγγαρία ένα χρόνο αργότερα, τα team orders στην Γερμανία -κατά την επάνοδό του στην F1 το 2010- την αποχώρηση από την Ferrari το ’13 και το “ζευγάρωμα” με έναν ταλαντούχο πιλότο όπως ο Valtteri Bottas, πολλοί είχαν ξεγράψει τον Felipe Massa από το μέλλον του σπορ. Όμως, ο Βραζιλιάνος βολεύτηκε εύκολα στην Williams, κάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό την περσινή χρονιά, και φέτος παλεύει στα ίσια με τον teammate του, όντας μόλις 3 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της ομάδας.

Όταν υπογράψαμε με τον Felipe, προσωπικά ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί ξέρω τον Fernando πολύ καλά και ξέρω ότι όποιος μπορεί να τον ανταγωνιστεί, είναι πολύ καλός. Ο Felipe μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Fernando και ανταγωνίστηκε τον Fernando. Αλλά, ακόμα κι εγώ έμεινα έκπληκτος, από το πόσο καλά έχει ταιριάξει στην ομάδα. Με την τοποθέτηση του σε ένα περιβάλλον όπου γίνεται σεβαστός, έχει αποδώσει ακόμη περισσότερα από όσα νόμιζα ότι θα μπορούσε.

W89P7056

Ο Symonds δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον έτερο πιλότο της ομάδας του, ο οποίος βρίσκεται σε πολλά σενάρια της silly season, που τον συνδέουν με την Ferrari.

Όταν μπήκα στην ομάδα κατά το τελευταίο κομμάτι του 2013, πήγα σε μερικούς αγώνες και είδα πόσο δύσκολα ήταν για τον Valtteri. Βρισκόταν σε μια θέση όπου, αναγνωρισμένα, ήταν μέσα σε ένα από τα πιο δύσκολα αυτοκίνητα και σε μια ομάδα που δυσκολευόταν. Έτσι, από πολλές πλευρές, θεωρώ το 2014 την πρώτη του χρονιά (στην F1).

Έμαθε κάποια πράγματα το 2013 για τις πίστες και τις διαδικασίες, αλλά δεν νομίζω ότι έμαθε πολλά για τον αγώνα και την Formula 1. Η πρόοδος που έχει κάνει από τα τέλη του 2013 έως και τα μέσα του 2015 είναι πραγματικά καλή και σίγουρα δεν έχει τελειώσει. Είναι ένας πολύ αναλυτικός τύπος και θα συνεχίσει να γίνεται καλύτερος σε αυτό τον τομέα.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα