Ικανοποιητική πρόοδο βλέπει η Renault στον κινητήρα του 2016

Σχετικά άρθρα

Renault Energy F1-2015

Άγνωστο συνεχίζει να είναι το το μέλλον της Renault στη Formula 1. Οι Γάλλοι είναι πιθανό να εξαγοράσουν τη Lotus για να βρίσκονται στο άθλημα συνολικά ως ομάδα και όχι μόνο ως κατασκευαστής κινητήρων, ενώ το σενάριο της αποχώρησης θεωρείται σχεδόν απίθανο στην παρούσα χρονική στιγμή. Ασχέτως με το τι κάνουν οι επί κεφαλής της εταιρείας, οι μηχανικοί πρέπει να εργαστούν πάνω στη βελτίωση του Energy F1-2015, καθώς δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του.

Οι Γάλλοι προτίμησαν να μην κλείσουν καθόλου το εργοστάσιό τους στο καλοκαιρινό διάλειμμα, δουλεύοντας τόσο για το τωρινό power unit όσο και σε αυτό για την επόμενη σεζόν, προκειμένου όχι απλώς να είναι πιο δυνατό, αλλά και να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας. Ο επί κεφαλής λειτουργιών πίστας, Remi Taffin, είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά των μηχανικών του και από το αποτέλεσμα αυτής.

Ήμασταν εξαιρετικά απασχολημένοι τις 4 εβδομάδες από το Ουγγρικό Grand Prix. Σε αντίθεση με τις ομάδες, οι οποίες έκλεισαν τα εργοστάσιά τους, εμείς λειτουργήσαμε στο καλοκαιρινό διάλειμμα, για να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα. Δουλέψαμε στα δυναμόμετρα ως συνήθως κι έχουμε δημιουργήσει κάποια αξιοσημείωτη δουλειά πάνω στη απόδοση για το υπόλοιπο της σεζόν κι επίσης πάνω στη νέα σεζόν. Τα αποτελέσματα είναι καλά.

F1 - AUSTRALIA GRAND PRIX 2015

Σύμφωνα με τον Taffin, η βελγική πίστα είναι ό,τι πιο σκληρό για τους κινητήρες. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται πως τον αγχώνει ιδιαίτερα, ενώ σε καμία περίπτωση δε θέλει να δει τον Energy F1-2015 να έχει προβλήματα, ώστε οι Red Bull και Toro Rosso να είναι επικεντρωμένες μόνο στην απόδοση των μονοθεσίων τους.

Ταυτόχρονα, έχουμε ετοιμαστεί για το Spa, που είναι το πιο δύσκολο τεστ της σεζόν για τα power units. Το γκάζι παραμένει την ίδια ώρα ανοιχτό με τη Monza, αλλά οι στροφές έχουν διαφορετικό υψόμετρο και μήκος, κάτι που αυξάνει τη δυσκολία.

Είμαστε ρεαλιστές για την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας και τη δύναμη της ευκαιρίας σε αυτό το σημείο. Η διπλός τερματισμός στο βάθρο της Ουγγαρίας και η νίκη μας πέρυσι εδώ δείχνουν ότι όλα είναι πιθανά, έτσι είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να εκμεταλλευτούμε τις περιστάσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα