Horner: Η αναβάθμιση του κινητήρα της Mercedes είναι τρομακτική

Σχετικά άρθρα

P-20150904-00196_News

Η Mercedes αποφάσισε να ξοδέψει και τα 7 “κλειδιά” που είχε διαθέσιμα, σε μια και μοναδική αναβάθμιση του κινητήρα της, στον αγώνα της Monza. Ο Lewis Hamilton κατάφερε να κερδίσει άνετα το Grand Prix, ενώ όταν του ζητήθηκε να ανεβάσει ρυθμό, μέσα σε 6 γύρους κέρδισε σχεδόν 4 δευτερόλεπτα από τον Sebastian Vettel. Αυτός ο ρυθμός της αναβαθμισμένης W06, αλλά και η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία κινούνταν, τρόμαξε τον Christian Horner.

Φαινόταν αρκετά τρομακτικό την Παρασκευή. Προφανώς είχαν κάποιου είδους πρόβλημα με Rosberg και φάνηκε σαν να κράτησαν τους κινητήρες πιο χαμηλά (σε δύναμη). Σίγουρα, όμως, το βήμα που έκαναν την Παρασκευή φάνηκε σημαντικό και αρκετά ανησυχητικό. Βρίσκονται σε δικό τους πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή.

Στον αγώνα, είδαμε τον ρυθμό που είχε ο Lewis στο τέλος, με χρησιμοποιημένα prime (σκληρότερα) ελαστικά, και ήταν απίστευτος. Έτσι, υποθέτω ότι απλά διαχειρίζονταν την διαφορά σε όλο το Grand Prix. Νομίζω ότι είναι, σαφώς, πολύ μπροστά.

P-20150906-00815_News

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, η Red Bull θα χρησιμοποιεί κινητήρες Ferrari τη νέα χρονιά, ενώ, εξαιτίας των πολλών ποινών που έχει δεχθεί από αλλαγές στους κινητήρες, τόσο οι κόκκινοι ταύροι, όσο και η Toro Rosso, ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσουν την αναβαθμισμένη (D-spec) μονάδα ισχύος της Renault.

Είναι μια πιθανότητα και εξαρτάται από την αξία της αναβάθμισης. Αυτό που θα πρέπει να υπολογίσουμε, είναι αν η αύξηση στην απόδοση, θα αξίζει το έλλειμμα των θέσεων στο grid. Νομίζω ότι με τον Ricciardo θα πρέπει να πάρουμε άλλον ένα κινητήρα, οπότε θεωρητικά αυτός θα πρέπει να είναι η D-spec έκδοση, αν είναι αξιόπιστη.

Αυτή τη στιγμή θεωρώ πως γίνεται πολλή δουλειά γίνεται στο παρασκήνιο, για να γίνει αξιόπιστη. Προφανώς, δεν βρισκόμαστε σε ιδανική κατάσταση, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, και απλά πρέπει να προσπαθήσουμε να το παλέψουμε. Πλέον είμαστε πέρα από την απογοήτευση και πρέπει να ασχοληθούμε με ό,τι έχουμε αγώνα με τον αγώνα.

[Πηγές: Autosport, Motorsport.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...